Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno chce podpořit lokální zemědělství a udržitelné využívání potravin

Barcelona, Padova, Gent, či Frankfurt. Přesně toto jsou města, která jsou součástí mezinárodního projektu Cities4FOOD. Tento projekt se snaží urychlit společenský vývoj směrem k udržitelnému využívání potravin. Radní včera odsouhlasili připojení k projektu.

K realizaci je potřeba sepsání dvou dokumentů, které povedou k opravdovým výsledkům 

K projektu Cities4FOOD přispěje sepsáním dvou dokumentů, kterými jsou Městská potravinová strategie a Koncepce péče o zemědělskou půdu na území Brna. Tyto dokumenty navrhnou projekty, které povedou ke skutečným výsledkům, co se týče místního zemědělství a lokálních potravin. 

„Brno v rámci své dlouhodobé rozvojové strategie usiluje o podporu místního zemědělství v metropolitním regionu, péči o krajinu a podporu produkce a spotřeby místních potravin, třeba i tím, že právě na své gourmet speciality lákáme turisty. Cílem je zodpovědně hospodařit na zemědělské půdě a posílit tak odolnost města vůči momentálním projevům klimatických změn – suchu, horku nebo naopak přívalovým dešťům,“ říká první náměstek primátorky Petr Hladík. 

Na sepsání se bude podílet spousta brněnských institucí

Na sepsání dokumentů se bude podílet také Jihomoravský kraj, místní univerzity, výzkumné instituce, zemědělské podníky a další. K projektu Brno přizvala Nadace partnerství, která se bude starat o komunikaci se zainteresovanými stranami. Město se naopak bude starat o sepsání dokumentů a realizaci opatření. 

Na projekt bude Brno žádat o financování z evropského výzkumného programu Horizon2020, který slibuje pokrytí veškerých finančních plnění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky místní zemědělství, projekt, podpora, Brno, jídlo, zemědělství, Barcelona, Frankfurt nad Mohanem, Padova, Petr Hladík, Nadace Partnerství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce podpořit lokální zemědělství a udržitelné využívání potravin  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.