středa, 3. srpna 2022, 11:00
Když Martin Vajčner stříká vinohrad, je to postřikem ze síry, která je povolena i při biohospodaření. Přidává do ní kopřivu, přesličku, tymián nebo šalvěj. Nově ještě experimentuje s kypřicím práškem, protože ten zabírá na ve vinicích rozšířenou...
neděle, 31. července 2022, 08:30
Stopku chemikáliím v obilí dají brněnští výzkumníci. Do čtyř let chemické moření nahradí plamenem, který osivo proti nemocím a plísním ochrání stejně kvalitně, navíc je šetrnější k přírodě. Kromě nového způsobu ochrany semen vyrobí stroj, jenž...
sobota, 23. července 2022, 18:00
Možností, jak se vyhnout nedostatku potravin, jsou geneticky upravené potraviny. Řešili to vědci v Brně, kde se sešlo čtyři sta oborníků z celého světa na mezinárodní genetické konferenci u příležitosti 200. výročí narození zakladatele genetiky...
úterý, 19. července 2022, 14:30
Sedm jablek anebo šest rajčat z deseti se v Česku pěstuje v režimu takzvané integrované produkce. Je to jakýsi přechod mezi konvenčním a ekologickým zemědělstvím, přičemž dosud v tomto režimu neplatila jasná pravidla. Od příštího roku budou muset...
pátek, 15. července 2022, 12:30
Penny se rozhodlo ukázat, jak by vypadaly naše prodejny potravin bez včel. Proto na jeden den odstranilo ze své prodejny v Praze Uhříněvsi všechny produkty, které by nebylo možné vyrobit a které by si lidé nemohli koupit, kdyby na světě nebyly...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.