Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Studentům v Brně postaví biskupství nové učebny. Zažehneme v nich oheň nadšení, slibují si věřící

Studentům Biskupského gymnázia v moravské metropoli zpestří výuku nové učebny chemie, fyziky a informatiky. Jen za letošní rok totiž brněnské biskupství investuje do školství v diecézi čtyřicet milionů korun, což je nejvíc z vlastních zdrojů za posledních pět let. Kromě rozšíření areálu gymnázia plánuje také navýšit kapacitu mateřské školy.

Biskupství v areálu střední školy přistaví nové křídlo s devíti odbornými učebnami pro výuku chemie, fyziky a informačních technologií. Moderní prostory nabídnou studentům špičkové laboratorní vybavení, včetně elektronového mikroskopu.

„Přístavba a v ní vzniklé nové odborné učebny poskytnou škole podmínky pro plnohodnotnou výuku přírodních věd a práce s digitálními technologiemi. Gymnázium získá chybějící specializované prostory, po kterých už dlouho toužilo,” řekl ředitel Biskupského gymnázia Brno Karel Mikula.

I podle biskupa Pavla Konzbula jsou investice do vzdělání zásadní. „Prostředí, ve kterém se děti a mladí lidé ve škole pohybují, nemá sloužit jen k získání vědomosti, ale k tomu, aby v nich byl zapálen oheň nadšení pro jejich budoucí povolání. Těmi, kdo zapalují, jsou dobří pedagogové a učitelé. Ti k tomu ale potřebují 'kvalitní sirky'. Právě těmi jsou dobře vybavené moderní oborové učebny a laboratoře," uvedl.

Upravit plánuje biskupství taky mateřskou školu fungující při gymnáziu. Do budovy přistaví dvě nové třídy a kapacitu, která je každoročně plně naplňena, zvýší ze čtyřiceti míst na dvojnásobek.

U obou projektů počítá biskupství s dokončením prací v říjnu 2025. Celkové náklady jsou vyčíslenny zhruba 106 milionů korun. Větší část peněz pokryje dotace z evropských fondů IROP, biskupství přispěje z vlastních zdrojů necelých 38 milionů korun," vysvětlil Zdeněk Novák z Brněnského biskupství.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brněnského biskupství

Štítky gymnázium, Brno, investice, biskupství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK TO JE ALESPOŃ SLOVO V DNEŠNÍ DOBĚ. K TOMU VÁM TAKÉ DOPOMÁHEJ BŮH - NENÍ TO VÝSMĚCH, ALE OPRAVDU SLOVO POVZBUZENÍ - JSEM TAKÉ VĚŘÍCÍ A FANDÍM TOMUTO DÍLU.

Sobota, 16. září 2023, 18:20Odpovědět

Studentům v Brně postaví biskupství nové učebny. Zažehneme v nich oheň nadšení, slibují si věřící  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.