Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ajťačkou za čtyři měsíce? Příběh Jany dokazuje, že to jde!

PR článek

Hlad po zaměstnancích v IT poslední dobou strmě roste a pro spoustu lidí to znamená příležitost ke změně. I když obor IT nepatří k těm nejsnazším, existují intenzivní kurzy, jejichž absolventy neváhají firmy ihned zaměstnat. Jedním příkladem za všechny by mohl být i příběh Jany, která prošla kurzem od Czechitas. Necháte se inspirovat?

Mnoho absolventek čtyřměsíčních Digitálních akademií Czechitas změnilo svou kariéru a našlo si uplatnění v IT velmi rychle. „Moje cesta do IT byla – jednoduše řečeno – naprosto nevyhnutelná. IT je budoucnost nás všech, a když se rozhlédnu po lidech okolo sebe, začínám mít dojem, že se v IT dřív nebo později potkáme všichni. A řekla bych, že rozhodně není od věci mít trochu náskok před ostatními,“ říká Jana Zíková, absolventka Digitální akademie.

Studium se dá zvládnout i na rodičovské

Jana se po studiích sociálních věd a letech práce jako badatelka a projektová koordinátorka ocitla v marketingu, kde pracovala až do své první mateřské. „Celkem mám 3 děti, navíc narozené hodně rychle po sobě – během 3 let a 3 měsíců byly na světě všechny a mně začal kolotoč kolem rodiny.“

Během rodičovské jsem objevila Czechitas a jejich geniální kurzy, párkrát jsem některé ochutnala a pak mě naprosto nadchla nová Digitální akademie: Testování. Během jejího průběhu mi bylo čím dál jasnější, že tohle je ta pravá cesta pro mě. Celá akademie byla neskutečně nabušená, bylo to jako 2 semestry na vysoké nahuštěné do 4 měsíců, byl to v pravém smyslu akcelerátor a byla to taky skvělá zábava. Podzim 2020 byl můj nejlepší podzim za posledních několik let!"

Novou práci jsem si našla ještě před koncem Digitální akademie

A vyplatilo se. Ještě před koncem Digitální akademie Jana skončila se třemi pracovními nabídkami v ruce. Letos v únoru to budou dva roky, co pracuje v IT jako QA Engineer v Oriflame Software (mimochodem na pozici, která byla časopisem Forbes označena jako druhá nejšťastnější na světě). A co myslíte, lituje?

Na této pozici máte neskutečné možnosti rozvíjet se v dalších nových dovednostech a směřovat pomalu tam, kam vás to potáhne. Čísla, analýzy, bádání, hledání, ale i psaní a spolupráce – tohle všechno je testing. Držím vám všem, které to táhne do IT, palce a vzkazuju: Jděte do toho,” inspiruje Jana další uchazečky.

Chcete taky pracovat v IT? Registrace do jarních Digitálních akademií v Brně končí 23. ledna, tak si nenechte ujít svou příležitost! Mrkněte na www.czechitas.cz.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Czechitas, Brno, Kurzy, IT, Forbes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

zní to hezky, ale moc "nevěřím," že za pouhé 4 měsíce by z člověka jiné profese, dokázal někdo vykřesat samostatného ajťáka. tak za 4 roky..., snad.

Sobota, 22. ledna 2022, 00:26Odpovědět

Diskutér T.

Kdo chce pracovat - tak si práce vždycky najde - a šikovná děvčata jsou tady toho důkazem. Držím palce při hledání práce v IT oblasti.

Středa, 19. ledna 2022, 05:31Odpovědět

Ajťačkou za čtyři měsíce? Příběh Jany dokazuje, že to jde!  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.