Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Brně vznikne nové přírodovědné gymnázium

Jihomoravský kraj plánuje založení nového čtyřletého gymnázia, které by mělo vyřešit nedostatek studijních míst v Brně. O zřízení školy, jež bude stát minimálně 230 milionů korun, jednali zástupci univerzit, přední osobnosti středního školství i zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva průmyslu a obchodu.

Nové brněnské gymnázium s kapacitou maximálně pěti tříd v každém ročníku by mělo být založeno do konce volebního období v roce 2024. Vznikne rozšířením Střední průmyslové školy chemické v Brně, jež se nachází v Pionýrské ulici. Budovu kvůli záměru čeká rekonstrukce. „Potřebujeme v Brně nové gymnázium, protože studijních míst je zde v poměru k počtu žáků méně než v jiných částech kraje. Nové gymnázium nabídne přírodovědnou profilaci, což navazuje na zaměření brněnských univerzit a inovativního byznysu v našem kraji,“ řekl k plánu náměstek jihomoravského hejtmana pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu Jiří Nantl (ODS).

Založení školy vyjde minimálně na 230 milionů korun. Investiční záměr se dostal do čela seznamu projektů škol zřizovaných Jihomoravským krajem do Integrovaného regionálního operačního programu. Vedení kraje nyní připravuje návrh dokrytí celkových nákladů projektu v budoucích rozpočtových obdobích kraje, k němuž je potřeba schválení zastupitelstva. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky gymnázium, škola, školství, Brno, Jihomoravský kraj, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Jiří Nantl, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

"Nové gymnázium nabídne přírodovědnou profilaci . . . " No tak hlavně aby se po studentech nechtělo, že by se třeba učili matematiku. Ještě by někdo z nich spočítal, že když se vypnou všechny klasické zdroje energie (vč. jaderných elektráren), tak tady docela normálně zmrzneme. A ještě potmě.

Pátek, 24. září 2021, 07:09Odpovědět

V Brně vznikne nové přírodovědné gymnázium  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.