Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj rekonstrukcí za 200 milionů rozšíří v Brně školu pro autisty

Jihomoravský kraj rekonstruuje za 200 milionů korun Základní školu Hapalova v Brně-Řečkovicích, která slouží výhradně pro vzdělávání žáků a studentů s autismem. Škola má 13 tříd, v jedné je deset žáků. Po rekonstrukci se kapacita zvýší na 20 učeben. Hotovo by mělo být příští rok na přelomu června a července. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí kraje Monika Brindzáková.

Rekonstrukci financuje kraj jako zřizovatel školy. Kromě nárůstu z 13 na 20 učeben se ze dvou na tři zvýší i počet tříd mateřské školy, přičemž v jedné může být šest dětí. Rekonstrukce areálu v ulici Marie Hübnerové umožní podle Brindzákové také zřízení střední školy praktické, která bude vzdělávat studenty s autismem. Předpokládaná kapacita je 20 studentů ve dvou třídách.
"Vybudováním této školy se významně zvýší kapacita pro uchazeče o vzdělání a zároveň bude poskytnuto zázemí pro nejproblémovější žáky s poruchou autistického spektra. Jedná se o jedinou školu na území České republiky věnující se výhradně vzdělávání dětí, žáků a studentů s autismem," uvedl hejtman Bohumil Šimek (za ANO).

Podle jeho náměstka Petra Hýblera (ANO) přikročil kraj k rekonstrukci kvůli rostoucímu počtu diagnostikovaných dětí a žáků s autismem a poruchami autistického spektra, zejména pak v kombinaci s různou úrovní intelektových schopností, které lze obtížně integrovat do běžných základních škol.

"Bylo do budoucna potřeba řešit další kapacity pro vzdělávání dětí a žáků s tímto typem postižení," poznamenal Hýbler. Dodal, že součástí projektu je i výstavba parkoviště.

ZŠ Hapalova v Brně vzdělává od roku 2003 děti a žáky s poruchou autistického spektra s přidruženým mentálním a dalším postižením ve věku od tří let do ukončení povinné školní docházky. Školu navštěvují děti z celého Brna i Jihomoravského kraje.

Autoři | Foto Atelier99

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Jihomoravský, rekonstrukce, Jihomoravský kraj, Brno, autismus, autistické spektrum, Marie Hübnerová, Bohumil Šimek, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj rekonstrukcí za 200 milionů rozšíří v Brně školu pro autisty  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.