Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zoo Brno chová nově pandu červenou; přezdívanou ohnivá liška

Brněnská zoologická zahrada chová ode dneška pandu červenou, kterou získala ze zoo v Kristiansandu v Norsku. Zatím je toto zvíře, vzhledově nepodobné medvídkům panda, umístěno v pavilonu ptactva. Brzy se přestěhuje do nově vytvořeného výběhu, řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková.

"V budoucnu bychom chtěli mít chovný pár pand červených, kterým se v Číně, kde mají přirozený domov, říká pro jejich červený kožich ohnivé lišky," doplnila mluvčí. Chovatelé zjišťují, z které jiné evropské zoologické zahrady by pandě červené, pojmenované Pandora, sehnali životního druha. 
 

Panda červená je šelma rozšířená v podhůří Himaláje a v jižní Číně. Má dlouhou hustou rudohnědou nebo kaštanovou srst, naspodu těla a na končetinách leskle černou. Pouze okraje uší, čenich a skvrny nad ušima jsou bělavé. V obličejové části je žlutobílá s hnědými obličejovými tvářemi a skvrnami pod očima.

U pandy červené se vyvinul šestý prst, tedy palec navíc, který je tvořen výrůstkem zápěstní kosti a umožňuje lepší uchopení větví. Tento živočišný druh je u návštěvníků zoo velmi oblíbený.

Zdroj ČTK

Štítky zoo, Brno, panda červená, panda, Zoologická zahrada Brno, Norsko, Kristiansand, Čína, Himálaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Brno chová nově pandu červenou; přezdívanou ohnivá liška  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.