Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zetor Tractors staví novou halu, v té bude muzeum

Brněnský Zetor Tractors staví ve svém výrobním areálu v Brně-Líšni novou víceúčelovou halu, která bude mimo jiné sloužit jako muzeum traktorů této značky. Vedle nich chce Zetor návštěvníkům umožnit, aby si mohli prohlédnout i aktuální modely továrny.

Hala je v současné době ve výstavbě. Bude mít dvě podlaží o rozloze více než 1200 metrů čtverečních.

„Zetor bude představen s využitím řady působivých audiovizuálních a interaktivních prvků, takže věříme, že si nejen fanoušci zemědělské techniky přijdou na své,“ uvedl výrobní ředitel společnosti Marián Lipovský.

Plocha nové haly bude podle něj rozdělená na tři sekce. V první bude prezentace aktuální produktové řady vyráběných traktorů a novinek s možností vyzkoušení traktoru a jeho zakoupení.

Další nabídne muzeum historických traktorů Zetor, které jsou kompletně renovované do původního stavu. V poslední části bude školicí centrum pro servisní pracovníky z celého světa.

„Veřejnosti budou přístupné první dvě části, tedy showroom a muzeum. Stavět jsme začali od konce roku 2012 a předpokládáme, že provoz zahájíme na jaře letošního roku,“ uvedl Lipovský.

Zetor Tractors loni za první tři čtvrtletí více než zdvojnásobil zisk před zdaněním na 216 milionů korun. Za růstem je vyšší počet prodaných těžších traktorů. Zetor nyní zaměstnává kolem tisícovky lidí. Firma plánuje na únor spuštění výroby nového modelu Zetor Major.

Zdroj: ČTK
Foto: www.zetor.cz

Štítky Zetor Tractors, Brno, nová hala, muzeum, stroje, automoto, traktor, Zetor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zetor Tractors staví novou halu, v té bude muzeum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.