Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vaňkovo náměstí se promění - za 50 milionů

Z brněnského Vaňkova náměstí se stane okružní křižovatka. Předpokládané náklady na projekt jsou téměř 50 milionů korun. Práce by měly začít v červenci a trvat by měly zhruba rok. Stavba kruhového objezdu značně zklidní dopravu na komplikované křižovatce, sdělil dnes náměstek primátora Robert Kotzian (ODS).

Zadání veřejné zakázky na rekonstrukci Vaňkova náměstí schválili brněnští radní. "Všichni, kteří jezdíme autem nebo městskou hromadnou dopravou, známe křižovatku u Masarykova onkologického ústavu jako komplikovanou. Řidiči mají problém ve špičce projet, a proto je kruhový objezd rozumným řešením. Výrazně zlepší dopravní situaci," uvedl Kotzian.

Podle něj je místo průsečíkem pěti ulic, a to Barvičova, Lerchova, Lipová, Tvrdého a Žlutý kopec. "Takový dopravní uzel při křížení tolika ulic není možné řešit jinak než okružní křižovatkou," podotkl Kotzian.

V rámci křižovatky vzniknou nové chodníky a také parkovací místa. Okolí se změní v prostor se zelení, mobiliářem, výtvarným prvkem a odpočívadly. 

Práce by měly trvat zhruba rok, termín se však může zkrátit díky tomu, že magistrát vyhlásí veřejnou soutěž, v níž bude hledat nejen nabídku nízké ceny, ale i rychlejší realizace. "Dodavatelé tak budou soutěžit i o to, kdo stavbu rychleji provede," dodal Kotzian.

Zdroj ČTK

Úprava Vaňkova náměstí na Žlutém kopci

Čtvrtek, 27. března 2014, 13:19

Vizualizace zpracování změn na Vaňkově náměstí na Žlutém kopci, vizualizace: P.P. Architects
Vizualizace zpracování změn na Vaňkově náměstí na Žlutém kopci, vizualizace: P.P. Architects

Štítky Vaňkovo náměstí, Brno, Žlutý Kopec, rekonstrukce, kruhový objezd, Kotzian, P.P. Architects, zprávy, Robert Kotzian, ODS, Masarykův onkologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaňkovo náměstí se promění - za 50 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.