Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V neděli by měl na automotodromu padnout nový rekord

V neděli 13. října se brněnský automotodrom chystá na pokus o nový rekord počtu účastníků jízdy motocyklů. V loňském roce byl ustanoven rekord 1349 motocyklů. Jízda proběhla jako pietní setkání na památku tragicky zesnulého závodníka Marca Simoncelliho. Letos pořadatelé očekávají ještě vyšší počet motorkářů.

Každý majitel motocyklu nebo skútru, který se chce akce zúčastnit, se dostaví během dopoledne do záboxového prostoru Masarykova okruhu. Tam dostane přidělenu pamětní samolepku, která slouží ke spočítání zúčastněných motorek. Ve 13 hodin pak vyrazí kolona strojů pod vedením závodníků Karla Haniky, Kamila Holána, Ondry Ježka a kaskadéra Pepy Sršně Šilera na jízdu po závodní dráze. Na té obkrouží dvě kola rychlostí 40 - 60 km/h. Jízdy se nemůže kvůli svému zranění zúčastnit Karel Abraham, ale bude na okruhu přítomen. 

Pravidla pro účast nejsou nijak striktní, vítány jsou motorky, skútry, historické nebo neobvyklé stroje. Pouze by měly být ve slušném technickém stavu a jejich pilot by měl mít helmu. Vítány jsou i motocykly určené pouze pro uzavřené komunikace.

Po skončení jízdy se bude konat autogramiáda jezdce MotoGP Karla Abrahama, motocyklového kaskadéra a instruktora Motoškoly Masarykova okruhu Pepy Sršeně Šilera, vítěze Red Bull Rookies Cupu a mistra Evropy Karla Haniky, vítěze legendárního TT Man Kamila Holána a jezdec Superstock1000 Ondry Ježka.

V odpoledních hodinách také budou probíhat motojízdy pro veřejnost. Přítomní si budou také moci prohlédnout vítěznou helmu ze soutěže Birell Helma nebo závodní stroje Karla Abrahama nebo Kamila Holána. O víkendu bude také zahájen prodej vstupenek na závod Grand Prix 2014.

Štítky motocykly, motorky, Brno, automotodrom, Karel Abraham, rekord, motocykl, Marco Simoncelli, Karel Hanika, Masarykův okruh, Mistrovství světa silničních motocyklů, Grand Prix, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli by měl na automotodromu padnout nový rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.