Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prodejny Sklizeno jsou úspěšné, firma chce expandovat

Nejméně čtyři nové prodejny letos otevře brněnská společnost Sklizeno s.r.o. a o dalších dvou jedná. Zatím provozuje tři prodejny s potravinami především od lokálních dodavatelů a postupně chce expandovat do všech krajských měst a nebrání se ani okresním.

„Část provozuje jako prodejny kmenové a část jako franšízové,“ řekl na brněnském veletrhu Franchise Meeting Point jednatel společnosti David Kukla.

První prodejna vznikla v Brně u haly Rondo a dnes má měsíční obrat přes milion korun. „Rozhodně je úspěšná a lidé si sem zvykli chodit nakupovat,“ řekl Kukla.

Prozatím je to jediná kmenová prodejna, další dvě fungují právě jako franšíza, tedy pod stejnou značkou, ovšem na podnikatelské riziko někoho jiného.

V Brně firma začala, má zde dvě prodejny a do konce roku by měla jejich počet zdvojnásobit. Objeví se na Kamechách a v centru města.

„Za dva týdny otevřeme v Praze-Dejvicích, v květnu v Olomouci a o dalších jednáme v Liberci a v Praze. Jelikož se soustředíme na prodejny s plochou 80 až 150 metrů čtverečních, snažíme se jít spíš do krajských měst, v nichž můžeme uspět. Okresním městům se nebráníme, ale tam bychom šli až ve chvíli, kdy nás někdo osloví,“ vysvětluje strategii Kukla.

V Česku fungují ještě tři podobné projekty, za skutečnou konkurenci však považuje Kukla pouze Náš grunt. „Odlišujeme se od nich většími prodejnami a tím, že chceme nabízet širší nabídku potravin, aby si u nás lidé dokázali udělat nákup na celý týden,“ vysvětlil Kukla.

Sklizeno se snaží nabízet především produkty od lokálních dodavatelů, ať už to jsou výrobci malí či středně velcí. „Čaj, kávu a rýži však těžko můžeme mít Českou,“ poznamenal Kukla.

V současnosti má Sklizeno v portfoliu zhruba 170 dodavatelů, v budoucnu si chce některé produkty vyrábět samo, především maso a mléčné výrobky.

Zdroj: ČTK
Foto: www.gastroplus.cz

Štítky Brno, Sklizeno s.r.o., potraviny, prodejny, Sklizeno, Praha, Česko, Olomouc, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejny Sklizeno jsou úspěšné, firma chce expandovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.