Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Polívkovu farmu koupil jeho kamarád Seidl

Jedenáct a půl milionu. Za tolik koupila bývalou farmu Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku Severočeská správa nemovitostí, jejímž většinovým společníkem je věřitel a hercův přítel Alexandr Seidl. Společnost jako jediná podala insolvenčnímu správci nabídku a objekt koupila za minimální cenu. Nyní se přepíše nemovitost na katastru nemovitostí, řekl ČTK insolvenční správce David Gregor. Seidl ČTK řekl, že zatím nemá přesné plány, jak s farmou naloží.

Gregor nyní nachystá rozvrhové usnesení, podle něhož se uspokojí věřitelé. Přednost dostanou zajištění, jímž je právě Seidl s téměř čtyřmi miliony. Zbytek si rozdělí ostatní, půjde však jen o menší část jejich pohledávek. Za farmou zůstaly dluhy přes čtyřicetmilionů korun.

Z jednoho milionu, který už má Gregor nyní na účtu, uhradí dluhy převážně za energie, jež farma odebírala od dodavatelů v době konkurzu. Táhne se od loňského dubna. Gregor je rád, že obdržel alespoň tuto jedinou nabídku. "Za dané situace jde o dobrou nabídku za slušnou cenu," uvedl insolvenční správce.

Seidl momentálně pobývá na dovolené v Thajsku. Očekával prý, že se najde ještě jiný zájemce, který podá vyšší nabídku. "Neměl bych s tím starosti. Takhle teď musím přemýšlet co s farmou. Rozhodně je však potřeba dát ji do kupy. Stále však platí, co jsem říkal loni v létě, že jde o penzion na vesnici u Brna a tak se k němu musí přistupovat," prohlásil Seidl.

Farma, na níž se konaly kulturní a recesistické akce, se dostala do problémů při dostavbě hotelu a stavbě wellness centra. Šlo o stavby podpořené z evropských fondů, Polívka ale nesplácel faktury. V říjnu 2012 proto podala stavební firma Kaláb návrh na insolvenci a loni v dubnu poslal soud podnik do konkurzu. Na podzim šel do dražby za patnáct milionů, vydražitel však peníze nesložil.

Herec sám jako fyzická osoba je účastníkem jiného insolvenčního řízení, které navrhla předchozí správkyně jeho farmy Petra Hýsková kvůli ochraně věřitelů farmy. Tuto záležitost měl soud projednávat sedmého února, jednání však na žádost Gregora odročil.

Zdroj ČTK

Štítky Bolek Polívka, farma, krach, bankrot, prodej, Seidl, Alexandr Seidl, statek, okres Vyškov, Olšany, Česká tisková kancelář, Thajsko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polívkovu farmu koupil jeho kamarád Seidl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.