Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Polívka se proti konkurzu na farmu v Olšanech neodvolá

Herec Boleslav Polívka se neodvolá proti konkurzu, který na jeho farmu v Olšanech na Vyškovsku vyhlásil minulý týden insolvenční soud. Insolvenční správce Michal Edl se teprve rozhodne, jak bude dále postupovat. Nejprve si chce dát dohromady veškeré podklady.

„Počkám, až mi dlužník předá veškeré podklady, zatím toho mnoho není. Musím se na farmu zajet podívat a je potřeba se domluvit s věřiteli,“ řekl Edl.

Soud poslal Farmu Bolka Polívky do konkurzu minulý čtvrtek více než měsíc před plánovanou schůzí věřitelů, protože zákon jinou možnost ani nepřipouštěl.

Turistická atrakce malých Olšan se dostala do potíží kvůli tomu, že se Polívka rozhodl rozšířit hotel a postavit wellness centrum, na které dostal dotaci z peněz Evropské unie. Nestačila však na to, aby splatil veškeré pohledávky.

Loni na podzim ho tak poslala do insolvenčního řízení Kaláb-stavební firma. V insolvenčním rejstříku nyní figuruje 55 pohledávek v hodnotě 56,3 milionu korun.

Polívka si přál, aby farma nadále fungovala jako celek, dokonce její provoz dotoval z vlastních peněz. I Olšany by rády viděly farmu funkční. Jaký však bude její další osud, nyní záleží na insolvenčním správci a věřitelích.

Mimo provoz je farma od března, ještě ke konci loňského roku zaměstnávala 21 lidí. Její provoz byl loni ztrátový.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bolek.cz

Štítky Farma, Bolek Polívka, insolvence, Olšany, soud, dluhy, konkurz, statek, okres Vyškov, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polívka se proti konkurzu na farmu v Olšanech neodvolá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.