Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podmínky pro získání startovacích bytů byly upraveny

Brněnští zastupitelé schválili návrh změn a doplnění Statutu startovacího bytu. Důvodem ke změnám byl malý zájmem o pronájem startovacích bytů ve Stamicově ulici v Kohoutovicích, dalším příčinou k úpravám byly přísně nastavené podmínky pro žadatele.

Z počtu přijatých žádostí, z jejich obsahu i z dotazů občanů vyplývalo, že nároky na žadatele o startovací byty nastavené ve stávajícím statutu byly velmi vysoké. Z jednatřiceti žádostí byly podmínky splněny pouze v deseti případech.

Především šlo o podmínku manželství, neboť mladé páry dnes žijí zpravidla nejprve několik let v partnerském vztahu, než se rozhodnou pro manželství. Proto bylo nově schváleno, že žadatelem mohou být i partnerské páry bez ohledu na pohlaví.

Jiná schválená změna spočívá v tom, že součet příjmů obou manželů či partnerů přesáhne osmdesát procent průměrné mzdy v České republice, původně musel požadavek ohledně výdělku splnit alespoň jeden z partnerů.

Další úpravu zaznamenala podmínka o stavebním spoření. Prvotní návrh předpokládal, že stavební spoření budou muset mít oba manželé či partneři, což je nyní nahrazeno požadavkem jednoho stavebního spoření či jiného spořicího produktu, aby budoucí nájemci prokázali, že mají zájem svou bytovou situaci v budoucnu řešit vlastními prostředky.

Zastupitelstvo dále odsouhlasilo, že žádosti o třicet čtyři startovacích bytů v ulici Stamicova mohou žadatelé podávat po dobu třiceti dnů na internetových stránkách www.brno.cz, na úřední desce Magistrátu města Brna a úředních deskách městských částí, a to od 15. října do 13. listopadu 2012.

Žadatelé, kteří podali žádosti v termínu do 31. srpna 2012, budou zařazeni do výběru v případě, že budou splňovat nově schválené podmínky.

Štítky Startovací byty, Stamicova ulice, Kohoutovice, podmínky, stavební spoření, Česko, Stamic, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro získání startovacích bytů byly upraveny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.