Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Olšany žádají odstranit tenisové kurty na Polívkově farmě

Vesnice Olšany na Vyškovsku požádala Krajský soud v Brně, aby v probíhajícím insolvenčním řízení s bývalou farmou Bolka Polívky zařídil odstranění tenisových kurtů, které stojí na obecním pozemku. V příštím roce totiž začnou Olšany stavět kanalizaci a to i v těchto místech, sdělila starostka Dana Křížová.

Na nutnost odstranění kurtů upozorňovala soud už v září, přesto se farma v říjnu dražila za 15 milionů korun včetně kurtů. Ty tam před lety nechal postavit herec Polívka. Zaměřením se však zjistilo, že 50 metrů čtverečních je na obecním pozemku, který je v katastrální mapě veden jako příjezdová cesta. Současná cesta totiž v katastru není a pozemky pod ní vlastní jeden z věřitelů Alexandr Seidl. Tomu prodal na jaře řadu pozemků okolo farmy právě Polívka.

"Poslali jsme soudu výzvu znovu, protože nemůžeme dál čekat. Případ se vleče a my musíme do dubna dodat na fond životního prostředí podklady a příští rok chceme začít kanalizaci stavět. Je to investice za 50 milionů a musíme to stihnout do roku 2015. Navíc před novou dražbou se bude dělat znovu soupis majetku, tak je potřeba, aby to bylo jasné. Vždyť teď nejspíš ani potenciální kupci nevěděli, že kurty jsou na obecním," řekla Křížová.

Kromě ztráty pracovních příležitostí není zavřená farma pro obec velkou ztrátou. Přesto by Křížová ráda, aby se konkurz co nejdříve vyřešil. "Zvlášť jestli se tam nebude v zimě topit, tak to bude rychleji chátrat a to je škoda. Pronajaté obecní pozemky jsou navíc zanedbané," podotkla.    

Pro konkurz je požadavek obce další překážkou. První dražba totiž byla před dvěma týdny zmařena, vydražitel Alkony-CZ nesložil peníze. Minulý týden navíc Vrchní soud v Olomouci uložil krajskému soudu, aby jmenoval nového insolvenčního správce. Ten dosavadní, Petra Hýsková, totiž fungovala do 17. července jako společnice tehdejšího kolegy Michala Edla, ten však neměl
oprávnění funkci insolvenčního správce vykonávat.

Před týdnem se také věřitelský výbor dohodl, že dražba se bude opakovat, ovšem nikoliv jako dražba podniku, ale jako dražba souboru movitých a nemovitých věcí. Nový vlastník tím pádem bude moct začít od nuly a nemusí se zabývat ekonomickou minulostí podniku. Cenu stanoví nový znalecký posudek.

Zdroj ČTK

Štítky farma Bolka Polívky, soud, pohledávky, tenisové kurty, likvidace, Olšany, Bolek Polívka, statek, pozemek, dražba, Krajský soud v Brně, okres Vyškov, Alexandr Seidl, Vrchní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olšany žádají odstranit tenisové kurty na Polívkově farmě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.