Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nejhezčí jméno pro Krále Majálesu je Pepa, říká kandidát z Mendelovy univerzity

Necelé dva týdny zbývají do Brněnského Majálesu. Sedmého května se na brněnském výstavišti představí nejen šestatřicet kapel, ale také nový král. Stát se jím chce i třiadvacetiletý student oboru stavby na bázi dřeva z Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity Josef Jurčík. „V kampani neslibuji věci, které nemůžu splnit,“ podotýká kandidát z Hranic na Přerovsku.

Proč jste se rozhodl kandidovat?

Jsem společenský, miluju Brno a všechny lidi v něm, svou školu a všechny studentské akce. Majáles považuji za vrchol studentských událostí a hlavně za oslavu jara, na které nemůžu chybět.

Jak jste přišel na své královské jméno?

Nijak jsem ho nevymýšlel, protože si na nic nehraju a vždy jsem sám sebou. Navíc si myslím, že Pepa je nejkrásnější české jméno pro krále. (směje se)

Co byste chtěl za svého kralování dokázat?

Nesliboval jsem věci, které nemůžu splnit, což dělají ostatní kandidáti. Za své vlády bych chtěl jít příkladem všem studentům a pokračovat v naší kampani za čistější a krásnější Brno, šetření přírody a třídění odpadu. Lidé pak budou šťastnější a spokojenější.

Máte i volební kampaň?

Ano, spolupracujeme na ní se společností Sako Brno a jejím tématem je příroda a třídění odpadu. Studenty povzbuzujeme k zapojení letáky a prospekty, téma propagujeme i na akcích na kolejích a v areálu školy. Chystáme také překvapení do průvodu, takže se lidé mají na co těšit. Určitě budeme nejoriginálnější.

Proč by vám lidé měli dát hlas?

Máme kampaň, která prospěje celému městu. Bojujeme za čisté Brno, takže lidé by měli dát zelenou zelené.

Loňský král byl z Mendelovy univerzity. Cítíte vůči škole odpovědnost?

Obrovskou. Titul obhajujeme počtvrté. Ostatní školy nás budou chtít sesadit, ale my jsme sportovci, kteří se nevzdávají a bojují až do konce.

V internetovém hlasování zatím vedete s náskokem necelých deseti procent. Jste s výsledkem spokojený?

Zatím ano, ale bude to ještě hodně těžké.

Čemu se věnujete ve volném čase?

Sportuji. Hraji squash, fotbal, jezdím na kole a běhám. Mám rád výlety a akce, ať můžu na co vzpomínat. Mimo práci a školu se zabývám grafikou a navrhováním interiérů a domů.

Autoři

Štítky majáles, výstaviště, Brno, čoko, voko, tomáš, klus, wohnout, chinaski, pub, animals, horkýže, slíže, zprávy, 2014, festival, soutěž, josef, jurčík, pepa, kandidát, král, Mendelova univerzita v Brně, Brněnský Majáles, okres Přerov, Hranice, Brněnské výstav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhezčí jméno pro Krále Majálesu je Pepa, říká kandidát z Mendelovy univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.