Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na provoz v okolí Masarykova okruhu dohlédne tisícovka policistů

Více než tisícovka policistů a strážníků dohlédne o víkendu na dopravní provoz a bezpečnost návštěvníků Velké ceny ČR silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně. Policie upozorňuje motoristy, aby příjezd do areálu nenechávali na poslední chvíli, mimo jiné kvůli opravám na dálnici D1, která zůstává hlavní příjezdovou trasou.

Dopravu může komplikovat situace v Žebětíně, jehož část je staveništěm. Podle policie bude průjezd městskou částí zachován, motoristům ale doporučují, aby na Velkou cenu jeli po dálnici. V Žebětíně bude oproti loňsku také připravené menší parkoviště než v minulosti.

Podle Miloslava Macháta z jihomoravské policie by měli motoristé využívat zejména velké parkoviště naproti vstupu na okruh. Příznivci motorismu by na něm měli bez problémů zaparkovat. Loni v den závodu parkovalo v okolí Masarykova okruhu 8300 aut, 2900 motocyklů, 60 autobusů a 120 karavanů.    

Na parkovišti bude mít své stanoviště i policie. "Pokryjeme celé parkoviště, aby tam nedocházelo ke krádežím. Budeme také využívat cyklohlídky. Loni se nám to osvědčilo, je to mobilnější," uvedl Machát. Policie podle něj bude dělat také kontroly na alkohol a drogy. "Tyto problémy budeme nekompromisně řešit," dodal Machát. 

Na Velkou cenu do Brna míří každoročně desetitisíce lidí. "Kolonám se proto asi nevyhneme," uvedl Machát. Brněnský dopravní podnik návštěvníkům doporučuje, aby k cestě na okruh využili linku 400, která jede z Mendlova náměstí. Ve špičce před závody pojede jednou za dvě minuty. "V neděli nasadíme až 80 autobusů. Nejlepší je nechat auto v centru Brna," uvedl Jan Seitl z brněnského dopravního podniku. Linku 400 doplní speciální linka X, která bude jezdit kyvadlově v okolí okruhu. Obě linky mají konečnou před bránou automotodromu.

Průběžné informace o dopravní situaci řidiči získají v Zelené vlně Radiožurnálu na frekvenci 95,1 FM.

Zdroj ČTK

Štítky policie, bezpečnost, MotoGP, Brno, velká cena, Grand Prix, Masarykův okruh, Česko, Dálnice D1, Žebětín, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na provoz v okolí Masarykova okruhu dohlédne tisícovka policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.