Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Koupaliště otevřou kolem 10. června, na Riviéře přibude kino

Venkovní koupaliště v Brně provozovaná městskou společností Starez-Sport otevřou v závislosti na počasí mezi 10. a 15. červnem. Mezi nová lákadla bude patřit letní kino na koupališti Riviéra.

Starez od 1. května převezme také bazén na Ponávce, lázně Rašínova a koupaliště v Zábrdovicích, které dosud provozovala jiná městská společnost. Radnice tím ušetří zhruba čtyři miliony korun ročně.

„Žádné výrazné změny v provozech převzatých od končící společnosti Lázně města Brna neplánujeme,“ řekl ředitel společnosti Martin Mikš. V lázních v Rašínově ulici zůstane podle něj rekreační a relaxační centrum.

„Je tu i zdravotní část, kam chodí lidé na rehabilitace. O jejím provozování jednáme s Úrazovou nemocnicí, které podobné prostory chybí,“ podotkl ředitel.

Společný provozovatel všech koupališť v Brně může přinést lidem výhody. Plánuje se například možnost používání společného čipu, který by byl přenosný mezi jednotlivými zařízeními. Zatím to tak funguje pouze mezi aquaparkem v Kohoutovicích a plaveckým areálem Lužánky.

Přenosný čip pro všechna zařízení by mohl být uveden do provozu v příští sezóně. „Je to velmi oblíbené, nestačíme objednávat nové čipy, jak rychle si je lidé pořizují,“ uvedl Mikš.

Starez nyní také domlouvá s Turistickým a informačním centrem města Brna provozování letního kina na Riviéře.

Podobné kino funguje na koupališti Na Dobráku, které letos čeká rekonstrukce a bude mimo provoz. Provozu kina se práce zřejmě nedotknou, zrušené koupání ale může pomoci naplnit ostatní zařízení ve městě.

„Zatím nelze dopady zavření Dobráku odhadnout. Naším největším konkurentem je vyčištěná Brněnská přehrada,“ řekl ředitel Mikš.

Ceníky se pro letošní sezónu měnit nebudou. Otevírací doba bude všude stejná. Bazén Lužánky čeká v červenci odstávka kvůli údržbě, bazén na Ponávce bude otevřený celé léto bez omezení a umožní plavcům trénovat.

Zdroj: ČTK
Foto: www.koupalistebrno.cz

Štítky koupaliště, stavby, rekreace, Brno, Dobrovodského, opravy, kino, Riviéra, lázně, Rašín, Ponávka, Zábrdovice, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště otevřou kolem 10. června, na Riviéře přibude kino  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.