Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Inspiraci pro bydlení nabídnou stavební veletrhy

Nové trendy ve stavebnictví, vybavení interiéru nebo zahradnictví představí od příští středy na brněnském výstavišti stavební veletrhy. Až do soboty se na nich bude prezentovat více než sedm set firem z dvaceti zemí světa.

Ačkoli letošní veletrhy nebudou rekordní, přijedou na ně zástupci všech významných firem z oborů. „Pro návštěvníky jsme připravili několik poradenských center. Zdarma tak například zjistí, jak zažádat o dotaci na ekologické projekty,“ řekl ředitel stavebních veletrhů Radim Tichý.

Na své si přijdou také milovníci zahradničení. „Uvidí konkrétní řešení a styly zahrad, zapojení dřevin, typy plotů. Odborníci jim také poradí, jak zahradu zkrášlit,“ uvedl Tichý. Doplnil, že návštěvníci si mohou na místě rostliny také koupit.

Prostor dostanou také dřevostavby. „Před dvěma lety tvořily deset procent nově postavených rodinných domů. Díky kvalitnímu zpracování, dobré tepelně izolační vlastnosti, rychlosti stavby a příznivé ceně je vyhledává čím dál více lidí,“ sdělil předseda Asociace dodavatelů montovaných domů Vratislav Blaha.

Pokud si návštěvníci nestihnou prohlédnout dřevostavby v době stavebních veletrhů, mohou přijít do Národního stavebního centra v sousedství výstaviště. „V pátek tam navíc představíme nový pasivní mobilní dům,“ pozval Blaha.

Na výstavišti se představí také mladí designéři. „Připravili jsme pro ně Grand Prix Mobitex, kam se přihlásilo přes devadesát studentských projektů. Vítěze vyhlásíme první den veletrhu,“ informoval Tichý.

Lidé se na výstavišti podívají i na novinky ze světa audia a videa. „Navíc mohou v pátek ochutnat netradiční speciality, jako jsou smažení švábi nebo cvrčci,“ podotkl Tichý.

Veletrhy se konají v zadní části výstaviště. Návštěvníci se na ně nejlépe dostanou bránami sedm a osm. „Lidé se jménem stavebního řemesla navíc nemusí platit vstupné,“ uzavřela mluvčí veletrhu Jana Tyrichová.

 

Vstupné na stavební veletrhy

  Základní vstupné Zlevněné vstupné s předregistrací na internetu, studenti, důchodci Rodinné vstupné (2 dospělí + až 4 děti ve věku 6-15 let) Vstupné po 15:00, v sobotu celý den
všechny dny 160 Kč 130 Kč 200 Kč 80 Kč
Otevírací doba: středa-pátek 10:00-18:00, sobota 10:00-17:00

 

Autoři

Štítky bvv, výstaviště, zprávy, brno, stavební, veletrhy, mobitex, eko, dřevostavby, zahrada, hobby, veletrh, Brněnské výstaviště, kongresové centrum, Grand Prix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspiraci pro bydlení nabídnou stavební veletrhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.