Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Amok - útok aktivního střelce

V areálu brněnského výstaviště dnes zněla střelba. Maskovaní ozbrojenci vtrhli na zasedání politické strany a začali střílet. Tak znělo zadání cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS) "Amok – útok aktivního střelce", které se dnes v Brně odehrálo. S účastí 160 figurantů patřilo k největším jihomoravským cvičením.

Námětem cvičení připravovaného Policií ČR je fiktivní útok teroristů na sjezd politické strany probíhající v prostorách brněnského výstaviště a následný společný zásah složek IZS.

„V posledních pěti letech se v Evropě stala celá řada takovýchto útoků. Je dobře, že policie, záchranná služba a hasiči nacvičují tento typ mimořádných událostí. I když šlo pouze o cvičení, ta situace byla velmi realistická. Jsem rád, že policie má připraveny postupy pro případ těchto specifických událostí. Doufám, že na jižní Moravě ani nikde jinde v České republice nezažijeme obdobný ostrý útok,“ řekl hejtman Hašek.

Cvičení se účastnilo přes sto policistů, 40 hasičů a také několik desítek záchranářů. Figuranty dělalo přibližně 150 studentů brněnské střední policejní školy. Podle scénáře si útok střelců vyžádal osm mrtvých a 40 zraněných. Úkolem policejních specialistů bylo střelce zlikvidovat, a tím prostor zajistit pro následnou záchranu zraněných.

Členové pěti hasičských jednotek postavili nedaleko pavilonu stany, v nichž záchranářům pomáhali s tříděním a ošetřováním zraněných.

Tisková zpráva

Štítky Brněnské výstaviště, Brno, Policie České republiky, Evropa, Česko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amok - útok aktivního střelce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.