Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kuřim a Lipůvku ještě letos spojí nová cyklostezka

Kuřim a Lipůvku má ještě letos spojit nová cyklostezka, která by měla sloužit především pro denní dojížďku do zaměstnání. Povede totiž kolem průmyslové zóny v Kuřimi a dovede cyklisty až ke kuřimskému nádraží. V Lipůvce se napojí na již existující cyklostezku do Lažan. Vznikne tím osmikilometrový úsek, který cyklistům umožní vyhnout se frekventované silnici první třídy.

Stavba má stát zhruba 25 milionů korun a stavět by se mohlo už na jaře. „Máme stavební povolení a chystáme výběrové řízení. Chceme začít co nejdříve a skončit ještě letos," řekl starosta Kuřimi Drago Sukalovský. Spoluinvestorem je Lipůvka, Kuřim jako město vše zařizuje. Zhruba 80 procent peněz Kuřim získá z evropských dotací.

Jelikož jde o cyklostezku primárně pro dojížďku do práce, bude celá trasa asfaltová, aby bylo možné jezdit celoročně. „Z kuřimského nádraží povede k bazénu, kde se rozdělí na dvě větve. Jedna obslouží průmyslovou zónu, druhá povede za podnikem TOS a dále po starých obecních cestách do Lipůvky, kde se napojí na existující cyklostezku do Lažan," popsal Sukalovský. Uvedl, že do Kuřimi dojíždí už teď lidí hodně a jejich počet roste.

Na některých místech nový asfalt nahradí šotolinu či starý rozbitý povrch cest, někde se bude frézovat starý asfalt, aby mohl být nový. Kuřim je cyklostezkami dobře napojená i na sousední Malhostovice, Podlesí či Veverskou Bítýšku, do Brna však lze jet mimo silnice pouze velkou oklikou.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky cyklostezka, Kuřim, Lipůvka, Drago Sukalovský, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuřim a Lipůvku ještě letos spojí nová cyklostezka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.