Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno zateplí a zmodernizuje budovy tří škol za víc než osmdesát milionů

Brno za 83 milionů korun zateplí a modernizuje budovy tří škol. Téměř 73 milionů budou stát práce v ZŠ Laštůvkova v městské části Bystrc, zbytek stavební úpravy v MŠ Nejedlého a MŠ Černopolní v městské části Brno-sever. Většina prací se uskuteční o letních prázdninách.

Radní hledají firmy, které zateplení a úpravy provedou. Opravy mají zejména snížit energetickou náročnost budov, a tím i ušetřit za vytápění. „U ZŠ Laštůvkova se vymění okna a dveře a objekt se zateplí," uved primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). V plánu jsou podle něj i vnitřní úpravy a rekonstrukce inženýrských sítí, jako jsou kanalizace a rozvody. Stavební úpravy budou provedeny především o letošních prázdninách a o prázdninách v roce 2018.

Stavební úpravy v MŠ Nejedlého vyjdou zhruba na 5,5 milionu korun a v ZŠ Černopolní na 5,1 milionu korun. Zateplí se obvodový plášť a střecha, práce se uskuteční o letošních prázdninách. Město bude projekty spolufinancovat i ze zdrojů Evropské unie z Operačního programu životní prostředí.

Brno má skoro 140 mateřských škol, kam chodí okolo 11.500 dětí. Zřizuje také skoro 70 základních škol, které navštěvuje bezmála 30.000 dětí.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Bystrc, Brno-sever, Richard Mrázek, ANO 2011, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zateplí a zmodernizuje budovy tří škol za víc než osmdesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.