Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská charita uspořádá sbírku na podporu hospicové péče

Diecézní charita Brno uspořádá ve středu a ve čtvrtek u příležitosti Světového dne hospicové péče každoroční sbírkovou kampaň na podporu služeb pro nevyléčitelně nemocné s názvem Koláč pro hospic. Uskuteční se v několika městech Jihomoravského kraje a na Vysočině, kde si lidé budou moct koupit koláč za 20 nebo 30 korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí charity Diana Tuyet-Lan Kosinová. Získané peníze půjdou na péči hospice v Rajhradě a pobočkám domácí hospicové péče.

Ve středu budou moct lidé přispět v Brně, Rajhradě, Šlapanicích a Židlochovicích, ale také v Tišnově, Jihlavě a Velké Bíteši. Ve čtvrtek se sbírka přesune do Blanska, Boskovic, Břeclavi a Třebíče. "Výtěžek sbírky podpoří například nákup zdravotnického materiálu, vybavení, léků a pomůcek" vyjmenovala Kosinová.

Loni se podařilo vybrat skoro 270.000 korun. "Charita hospicovou a paliativní péčí usiluje o alternativu a legitimní protiváhu vůči názorům zastávajícím eutanazii. Proto pořádáme kampaně, jakou je i Koláč pro hospic," řekl ředitel brněnské charity Oldřich Haičman.

Tradici sbírky založila před více než deseti lety Okresní charita Rajhrad a její Dům léčby bolesti s hospicem svatého Josefa. Podle Kosinové se charita snaží vedle péče přímo v hospici starat o lidi v terénu pomocí domácí hospicové péče. Loni na ni ke svým penězům dostala sedm milionů korun od kraje a letos ještě o tři miliony více.

Zdroj: ČTK
 

Štítky charita, Diana Tuyet-Lan Kosinová, Rajhrad, Brno, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Oldřich Haičman, svatý Josef, Jihlava, Židlochovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská charita uspořádá sbírku na podporu hospicové péče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.