Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Noční prohlídky Kostnice u sv. Jakuba s neopakovatelnou atmosférou budou v srpnu každý pátek

Chcete se trochu bát? Zažít neopakovatelnou atmosféru svíčkami osvětleného království smrti, které se nachází pod tenkou slupkou městské dlažby? Právě pro vás připravilo Turistické informační centrum města Brna noční prohlídky Kostnice u svatého Jakuba. Ta bude každý srpnový pátek otevřena přes půlnoc a osvětlená svitem svící.

Každý srpnový pátek, tedy 5. 8., 12. 8., 19. 8. a 26. 8., můžete od desáté hodiny večerní až do jedné hodiny ranní za jasného svitu sta svíček zažít strhující atmosféru tohoto zvláštního prostoru. „Zážitek z návštěvy umocní také působivá hudba brněnského skladatele Miloše Štědroně, vytvořená speciálně pro toto pietní místo,“ přibližuje atmosféru vedoucí Městské destinační agentury Petra Kovářová a doplňuje, že rezervace pro noční prohlídky kostnice lze provést na telefonu 515 919 793 nebo e-mailu: kostnice@ticbrno.cz.

Kostnice u svatého Jakuba se veřejnosti otevřela v roce 2012. Zájemci mají možnost spatřit na vlastní oči unikátní prostory, které byly objeveny při průzkumu podzemí v roce 2001. Co do počtu kosterních pozůstatků jde o druhou největší kostnici v Evropě – po pařížských katakombách - a je jednou z turistických atrakcí Brna. Kromě nočních prohlídek je kostnici možné navštívit celoročně od úterý do neděle od 9.30 do 18 hodin. Prohlídky se konají každých 30 minut ve skupině maximálně po 20 osobách.

Tisková zpráva

Štítky svíčka, Brno, Miloš Štědroň, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční prohlídky Kostnice u sv. Jakuba s neopakovatelnou atmosférou budou v srpnu každý pátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.