Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V rámci Letního kina Brno-střed proběhne potravinová sbírka

Během letošního ročníku Letního kina městské části Brno-střed proběhne potravinová sbírka pro Potravinovou banku. Foodbox je speciální schránka, kam mohou lidé přinášet trvanlivé potraviny a umístěna bude přímo na nádvoří radnice po dobu celých prázdnin.

Všichni, kterým není lhostejný osud potřebných, kteří se ocitli v tíživé životní situaci, mohou darovat tyto trvanlivé potraviny: čaj, kávu, sirup, trvanlivé mléko, cukr, mouku, krupici, kaši, piškoty, müsli, sušenky, cukrovinky, instantní polévky, luštěniny, rýži, těstoviny, masové, rybí, zeleninové a ovocné konzervy, paštiky, sůk, koření, kečup, olej a dětskou výživu.

Posláním Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj je získávat kvalitní potraviny a dodávat je potřebným lidem a zároveň snižovat plýtvání potravinami.

Účelem FoodBoxu je sbírat trvanlivé potraviny bezpečným a hygienicky přijatelným způsobem. FoodBox je hygienicky nezávadná a bezpečná kovová schránka, od níž má klíč pouze pracovník Potravinové banky. Po skončení sbírky pracovníci Potravinové banky FoodBox vyprázdní (obsah přemístí do papírových krabic) a odvezou.

Potravinová banka spolupracuje s potravinovými řetězci, s producenty a distributory potravin a iniciuje potravinové sbírky ve firmách a na úřadech.  Získané potraviny neskladuje, ale okamžitě je distribuuje organizacím, které pracují s potřebnými lidmi, nejčastěji klienty sociálních služeb.

Tisková zpráva

Štítky jídlo, banka, Brno-střed, Brno, Jihomoravský kraj, letní kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci Letního kina Brno-střed  proběhne potravinová sbírka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.