Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

JIC STARCUBE otevírá přihlašování, hledá chytré senzory i projekty z rozšířené reality

Nejdéle fungující český akcelerátor spouští přihlašování pro rok 2016. Letošní, už osmý běh, se zaměřuje na rozšířenou a virtuální realitu, analýzu big data, senzory a kyberbezpečnost.

Týmy z celého světa se můžou přihlásit do 7. srpna a během podzimu projít třemi intenzivními měsíci plnými seminářů a konzultací s mezinárodními experty.

Přihlášku může vyplnit začínající startup s týmem o minimálně dvou lidech. Kromě projektů ze čtyř zmíněných technologických oblastí hledá JIC STARCUBE 2016 začínající podnikatele přinášející řešení z pěti aplikačních oblastí, kterými jsou Industry 4.0, Retail 2.0, Paperless office, Smart city/home/office a Secured home/family.

Stojíme o týmy, které mají globální ambice a chtějí budovat udržitelný byznys. S jeho rozvojem jsme jim připraveni pomoci nejenom my, ale i letošní technologičtí partneři,“ uvádí JIC STARCUBE manažerka Hana Šudáková, která akcelerátor vede. Partnery akcelerátoru se podobně jako v minulém roce stalo AVG, Y Soft, Microsoft a Konica Minolta a letos se k nim připojil i Honeywell, který s JIC dlouhodobě spolupracuje. „Oceňujeme aktivity, které JIC dělá nejen pro startupy, ale i zavedenější firmy v regionu. JIC vnímáme jako hub pro znalostní ekonomiku a jsme hrdí na to, že můžeme být jeho součástí,“ podotýká viceprezident a generální ředitel brněnského Honeywellu Jiří Tomíček.

Ve spolupráci s Honeywellem JIC vybavil pracoviště zaměřené na internet věcí. Jedná se o prototypovací laboratoř, ve které týmy budou moci využít vývojové kity Arduino, Raspberry PI, 3D tiskárny nebo třeba hexacopter a Arduino robota. Laboratoř je umístěná ve stejné budově jako JIC STARCUBE Space, který se stane na tři měsíce domovem akcelerovaných týmů.

Pětice technologických partnerů je pro letošní témata akcelerátorů klíčová. Jejich interní odborníci jsou připraveni pomoci týmům s rozvojem po technologické i byznysové stránce i napojením na vlastní globální obchodní a marketingovou síť. Jsou připraveni poskytnout týmům technologické know how. Microsoft je dlouholetým partnerem akcelerátoru, Honeywell a Konica Minolta mají v Brně svá R&D centra, společnostem AVG i Y Soft se podařilo z Brna rozjet globálně úspěšný byznys. Právě v jejich šlépějích by se mohlo vydat až deset týmů, které podle kvality vyberou do začátku září zástupci JIC a partnerů.

Další informace k akcelerátoru a jeho průběhu najdete na jeho webu.

Tisková zpráva

Štítky Honeywell, Microsoft, Y Soft Corporation, Konica Minolta, Industra, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

JIC STARCUBE otevírá přihlašování, hledá chytré senzory i projekty z rozšířené reality  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.