Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lužánky přichystaly na léto 235 táborů pro děti

Středisko volného času Lužánky v Brně připravilo na léto 235 táborů pro děti. Z nich je 47 pobytových a 188 příměstských. Počet příměstských se stále zvyšuje kvůli velkému zájmu, řekla Milena Bogdálková z lužáneckého střediska. Tábory nabízejí volnočasová střediska také v Břeclavi, Blansku či Hodoníně.

Příměstské tábory se od pobytových liší v tom, že na nich děti nepřespávají. Jsou proto také o poznání levnější. "Příměstský tábor stojí od 1200 do 1500 korun s obědem a pitným režimem. Pokud je potřeba další materiál a nadstandardy, je to až do 2550 korun," uvedla Bogdálková. Pobytové tábory stojí od 2500 do 4350 korun. "Oblíbené jsou ty s atraktivním programem. Je to například Cirkus LeGrando, tábory pod lany, pro nadšené chovatele, ale také tábory sportovní, s výtvarným zaměřením, dramatické a spousta dalších," vyjmenovala Bogdálková. Řada turnusů už jepodle ní obsazených, ale některé ještě volná místa nabízejí.

Vedle táborů nabízí lužánecké středisko i další aktivity. "Patří mezi ně rukodělné kurzy pro dospělé, cvičení jógy, Lanové centrum Proud, miniškolka Maceška a hlídací koutek Kulička," dodala.

Celkem 23 táborů letos přichystalo středisko volného času Duhovka Břeclav. "Devět z nich je pobytových, které stojí od 1400 do 4500 korun podle délky a náročnosti. Dva jsou už zcela obsazené, zbylé ještě mají místa," uvedl ekonom střediska Radovan Opluštil. Zbylých 14 táborů je příměstských, které stojí od 1000 do 1500 korun. Děti se v Břeclavi mohou učit anglicky, ale také se vydat na cyklistický tábor nebo do veslařského kempu.

Dům dětí a mládeže Blansko nabízí 17 táborů, z nichž jsou čtyři pobytové a zbytek příměstských. "K pobytovým patří tábory judistů nebo karatistů, k příměstským například tábor s názvem Na divokém západě, Piráti z Karibiku nebo speciální logopedický program. Novinkou je tábor pro puberťáky," uvedl Jakub Kostka z domu dětí. Příměstské tábory jsou v ceně od 1200 do 2700 korun, pobytové jsou od 2000 do 3600 Kč.

Celkem 12 táborů chystá Středisko volného času Hodonín. Podle ředitelky Šárky Látalové je jeden pobytový a zbytek příměstské, které se konají například v ekocentru a jsou zaměřené na environmentální výchovu. Příměstské stojí 1500 korun, pobytový je o dva tisíce dražší.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Lužánky, volný čas, Břeclav, Blansko, Hodonín, Brno, příměstský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lužánky přichystaly na léto 235 táborů pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.