Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První výzva na kotlíkové dotace v Jihomoravském kraji se uzavírá

Osmdesát milionů korun, které rozdělí Jihomoravský kraj v první výzvě takzvaných kotlíkových dotací, je již vyčerpáno. Od pátku 5. února 2016 od 12 hodin proto budou všechny další elektronické žádosti řazeny do tzv. zásobníku projektů, a to do pátku 12. února 2016 do 12 hodin. Poté již nebude možné žádost podat

"Tak velký zájem veřejnosti mne i krajskou samosprávu příjemně překvapil. Věřím, že Jihomoravané budou stejně aktivní i v dalším kole výzvy," uvedl hejtman Michal Hašek.

Kraj v první krajské výzvě rozdělil 80 milionů korun. Občané o peníze žádali prostřednictvím elektronického formuláře s následných doložením v tištěné podobě. To zamezilo řadám na úřadech.

Cílem dotačního titulu je snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové nízkoemisní zdroje. Lidé mohou vyměnit svůj stávající kotel na pevná paliva s ručním přikládáním, a to za kotle na pevná paliva, plynové kondenzační kotle a tepelná čerpadla. Instalace nového zdroje vytápění může být spojena také s instalací solárně termických soustav pro přitápění nebo přípravu teplé vody a tzv. „mikro“ energetickými opatřeními. Krajská výzva byla vyhlášena 18. prosince 2015 s alokovanou částkou 80 milionů korun. Maximální výše dotace na jeden dílčí projekt může být až 127 500 korun, výše podpory se pohybuje v rozpětí 70 až 80 procent.

Štítky dotace, Jihomoravský kraj, palivo, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První výzva na kotlíkové dotace v Jihomoravském kraji se uzavírá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.