Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ratolest Brno vystavuje v tramvaji

Ratolest Brno láká na kulturní zážitek v tramvaji. Udělejte radost 2x a Bez vás to nepošlape - je podtitul výstavy charitativní Galerie Ratolest a sociálního podniku Bajkazyl Brno. Tramvaj č. 1033, která je Dopravním podnikem města Brna vyhrazena jako Galerijní tramvaj bude jezdit až do prosince v ratolestním kabátu.

Kromě výstavy uměleckých děl mladých i zavedených umělců z Galerie Ratolest mají cestující možnost získat informace o novém sociálním podniku, který Ratolest Brno na podzim otevřela.

Nezisková organizace Ratolest Brno funguje v Brně a jeho okolí již dvacet let. Tým Ratolesti Brno, který tvoří 27 odborníků, pomáhá dětem, mladým lidem i jejich rodinám, které se dostaly do nepříznivé životní situace.

Mezi autory, jejichž díla se objevují v první části tramvaje, můžeme nalézt např. Rudolfa Brančovského, Věru Tataro, Bohuslava Doležala, či Tomáše Jirků.

V Galerii Ratolest vystavujeme obrazy začínajících i zavedených umělců, kteří nám svá díla darovali nebo poskytli za sníženou provizi. Sloganem, udělejte radost 2x, lidem přibližujeme nejen možnost potěšit své blízké či sebe, ale současně věnovat charitativní příspěvek Ratolesti Brno. Výtěžek z prodeje obrazů jde totiž zpět na sociální práci s dětmi a mladými lidmi, kteří se dostali do obtížné životní situace,“ vysvětluje koordinátorka galerie Ratolest Petra Lazárková.

Druhou část tramvaje tvoří informace o novém sociálním podniku Bajkazylu Brno, který si Ratolest nadělila ke svým 20 narozeninám letos na podzim.

V sociálním podniku Bajkazyl Brno zaměstnáváme klienty z našich sociálních služeb. Tréninková pracovní místa jsou zde pro mladé lidi, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením, nebo již sociálně vyloučeni jsou. Kromě řešení své nepříznivé životní situace (např. dluhy, předčasný odchod ze vzdělávacího systému, existenční problémy), tak dostávají klienti možnost získat pracovní zkušenosti a návyky v tomto podniku. Ty by jim v budoucnu měly usnadnit vstup na pracovní trh a možnost získat regulérní zaměstnání, díky praxi, kterou v Bajkazylu Brno získají,“ dodává Veronika Křížková, PR a média Ratolest Brno.

Bajkazyl Brno vznikl v klenbách viaduktu hlavního nádraží na Dornychu. Lidé z Ratolesti tak chtěli dát novou příležitost nejen klientům, se kterými pracují, ale i nádhernému historickému místu, které časem získalo negativní pověst díky původním provozovnám (nonstop-bary, herny apod.).

Galerijní tramvaj je nekomerční projekt Dopravního podniku města Brna. Aktuální polohu vozu s číslem 1033 můžete sledovat také pomocí online aplikace http://www.irisbrno.cz/

Galerie Ratolest je realizována za finanční podpory statutárního města Brna.

Tisková zpráva

Štítky Brno, galerie, Dopravní podnik města Brna, Rudolf Brančovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ratolest Brno vystavuje v tramvaji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.