Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Burian zajistil Brnu výhru na ledě Litvínova, který potřetí padl

Hokejisté Litvínova prohráli ve 4. kole extraligy doma s Kometou Brno 2:3 a připsali si třetí nezdar v sezoně za sebou. O porážce úřadujícího mistra rozhodl gól Viléma Buriana v 58. minutě utkání při litvínovské přesilovce.

Do první šance utkání se dostal ve 2. minutě hostující Ostřížek, který prověřil připravenost brankáře Januse. Za domácí kontroval Hübl, jenž střelou švihem protáhl Faltra. V 8. minutě hosté chybovalo, volného puku si všiml Hanzl a nechytatelnou "bombou" z mezikruží otevřel skóre. Z vedení se ale Litvínov příliš dlouho neradoval, za pouhých 97 vteřin se po pěkné kombinaci prosadil Ostřížek.

Další šance na obou stranách přišly až v závěru prvního dějství, ale oba brankáři předvedli výtečné zákroky. Ve 24. minutě pálil Jánský, Falter vyrazil puk pouze k dojíždějícímu Lukešovi, který před zápasem dostal dres s číslem 500 připomínající jeho páteční jubilejní zápas, puk mu však při zakončení přeskočil hokejku.

V polovině utkání se domácí obránci špatně dohodli, kdo má bránit Němce, který se řítil úplně sám na Januse a brněnský útočník s přehledem poslal kotouč mezi betony slovenského gólmana. I další šanci měl "šikula" Němec, ale ani on ani aktivní Ostřížek třetí branku hostí nepřidal.

V 38. minutě zývala na Pavelku prázdná branka, ale Falter jeho střelu bekhendem skvěle zlikvidoval. Vyrovnání se domácí přeci jen dočkali. Gula se nerozpakoval, vypálil od modré a kotouč skončil až v brance.

V 44. minutě Raška v dobré příležitosti zblízka trefil pouze horní tyč. Hostující celek měl více ze hry, ale paradoxně skórovat mohli domácí. Gerhát našel Šrámka, jeho střelu výtečně zneškodnil Falter. Další šanci měl Lukeš, který bombou od modré vystrašil hostujícího brankáře.

Rozuzlení utkání přišlo v 58. minutě. Litvínovský kapitán Trávníček přišel při přesilové hře o puk na polovině hřiště, Burian se dostal do brejku, který proměnil. Severočechům nepomohlo v vyrovnaná ani odvolání brankáře, Falter zneškodnili střely Lukeše i Kubáta.

Hlasy trenérů po utkání:

Radim Rulík (Litvínov): "Věděli jsme, že Brno přijede hrát z obrany a na brejky, což se potvrdilo. Všechny tři branky, co jsme inkasovali, byly z brejkových situací, ale nedokázali jsme to eliminovat. Zápasu by spíše slušela remíza, ale po naší chybě jsme inkasovali. Proto jsme přišli o body."

Kamil Pokorný (Brno): "Odehráli jsme výborné utkání. Při hře pět na pět jsme měli více ze hry. Dali jsme dvě tyčky. Litvínov byl výtečný v přesilových hrách, kdy nás podržel Falter. To byl klíč k úspěchu. Další přesilové hry jsme odbránili, odmakali a nakonec dali vítězný gól v oslabení. Za průběh celého utkání jsme si vítězství zasloužili."

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Hanzl (Martynek), 39. Gula (Hanzl) - 10. Ostřížek (J. Hruška), 30. V. Němec (Ostřížek), 58. Burian. Rozhodčí: Hodek, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5015.

Sestavy:

Litvínov: Janus - Frolo, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Gula, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Brno: Falter - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Honejsek, Raška, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Dočekal, H. Zohorna, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Verva Litvínov, Vilém Burian, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, přesilová hra, Radim Rulík, Raška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Burian zajistil Brnu výhru na ledě Litvínova, který potřetí padl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.