Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Personál Nemocnice Znojmo postihla epidemie, zasáhla 116 lidí

Pracovníky Nemocnice Znojmo postihla epidemie. Problémy mělo 116 zaměstnanců. Původcem byla zřejmě strava, kterou jedl ale jen personál, řekla mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová.

Podle Čechové by mohlo epidemiii způsobit stafylokoková enterotoxikóza. Je to otrava z jídla. Hejtman Hašek řekl, že se epidemie pacientů netýká, proto není nutné nemocnici uzavírat. "Ubezpečujeme pacienty, že se situace netýká provozu nemocnice, poskytování služeb ani stravování pacientů. Není zaznamenán žádný případ podobných potíží u pacientů. Stav postižených zaměstnanců nemocnice se zlepšuje," uvedl Hašek. Doplnil, že zdravotní problémy nejspíš souvisí se stravou pro zaměstnance z jednoho dne.

Podle mluvčí nemocnice Marcely Půčkové nebyl nikdo ve vážném stavu. "Byla to spíš lehčí forma. Nikdo nebyl hospitalizovaný, nikdo neskončil na kapačkách. Jsme rádi, že se potíže zcela vyhnuly pacientům," řekla Půčková.

Vedení Jihomoravského kraje i Nemocnice Znojmo ubezpečují veřejnost i pacienty, že se vzniklá situace nijak netýká provozu nemocnice, poskytování zdravotní péče a stravování pacientů. Byla přijata přísná hygienická opatření a situace je nadále průběžně monitorována.

Situaci vyšetřuje krajská hygiena, její ředitel Jan Mareček nechce případ do jeho uzavření komentovat. "Mám nějaké informace, ale nemá smysl je ventilovat ven, dokud nebude případ vyřešený. Lze pouze říct jen to, že postupujeme jako v běžných případech," řekl Mareček.

Nemocnice ve Znojmě má přes 1000 zaměstnanců.

 

 

 

 

Štítky Nemocnice Znojmo, epidemie, pacient, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Personál Nemocnice Znojmo postihla epidemie, zasáhla 116 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.