Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Aktivisté včera v Brně protestovali proti velkochovům

Zhruba desítka aktivistů si včera v centru Brna nechala rozžhaveným železem vypálit na tělo číslo 269. Protestovala tím proti údajnému utrpení hospodářských zvířat zejména ve velkochovech.

Aktivisté byli na náměstí Svobody připevněni řetězy ke kůlu, naháněči je pak odvedli k vypalovači, který jim vypálil žhavým železem číslo a zavřel je do klece. Scéna měla napodobit praktiky, které se údajně dějí ve velkochovech. Jizva aktivistům zůstane na celý život. Podobnou akci udělali aktivisté i před dvěma lety v Praze.

Asi deset aktivistů si 15. května v centru Brna nechalo rozžhaveným železem vypálit na tělo číslo 269 a poté se nechali zavřít do klece. Protestovali tím proti údajnému utrpení hospodářských zvířat, které se týká zejména velkochovů. Akci uspořádaly česká sekce celosvětového hnutí 269 life a Kolektiv pro zvířata.

"Pořádáme různé demonstrace, které reagují na různé události. O Vánocích upozorňujeme na týrání kaprů, budeme i na národní hospodářské výstavě," řekla jedna z organizátorek akce Marcela Burkertová z Kolektivu pro zvířata. Akci aktivistů dnes odpoledne přihlížely desítky lidí.

Podle aktivistů společnost maso, mléčné výrobky a vejce prakticky vnímá jako hotové produkty. Málokdo se údajně skutečně zamyslí nad tím, co výrobku, který leží na pultech, předcházelo. Alternativou má být údajně rostlinná zdrava, která lidem podle Burkertové více prospívá.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Praha, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivisté včera v Brně protestovali proti velkochovům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.