Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Noční hlídač si krátil službu tím, že zapálil bezdomovce

Kriminalisté stíhají třiadvacetiletého nočního hlídače z Brna za to, že si v Bubeníčkově ulici krátil podle spisu službu tím, že zapálil třiapadesátiletého bezdomovce. Ten utrpěl popáleniny na hrudníku. Spícího bezdomovce zapálil hořícím papírovým kapesníkem, řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Muži hrozí až deset let vězení. Vše nasvědčuje tomu, že jde o pyromana. Je totiž podezřelý ze založení několika požárů.

Na zraněného bezdomovce narazila ve čtvrtek při obchůzce policejní hlídka. Řekl jí, že spal a náhle jej probudila silná bolest. Zjistil totiž, že na něm hoří oděv. Když plameny sám uhasil, přinesl mu noční hlídač láhev s vodou na zchlazení.

Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že bezdomovce zapálil noční hlídač, uvedl mluvčí. Mladík je navíc podezřelý ze zapálení sedmi popelnic. Od jedné z nich se v minulosti vzňalo obchodní centrum. Kriminalisté zjistili, že byl na místech několika požárů a sledoval práci hasičů, což je typické právě pro pyromany.

Mladík je ve vazbě. Policie jej obvinila z poškození cizí věci, výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Zdroj: ČTK

Štítky bezdomovec, Pavel Šváb, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční hlídač si krátil službu tím, že zapálil bezdomovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.