Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Hodoníně vysazují tisíce rostlin. Mají zkrášlit opravenou ulici

V uplynulém týdnu začala druhá etapa výsadby tisíců rostlin, které mají oživit prostor rekonstruované části ulice Pravoslava Veselého v Hodoníně. Prostor má zkrášlit celkem 11 500 cibulovin společně se 7 500 trvalkami.

„Celkem 11 500 tulipánů, okrasných česneků, liliochvostců, modřenců a dalších cibulovin společně se 7 500 trvalek oživí uliční prostor v rekonstruované části ulice Pravoslava Veselého,“ uvedla na webu Hodonína mluvčí města Petra Kotásková.

Druhá etapa probíhala v tomto týdnu. Část trvalek v Hodoníne vysadili koncem roku 2023, pro výsadbu dalších druhů, zejména cibulovin, jsou však podzimní měsíce vhodnější než jaro.

„Z druhů trvalek můžeme jmenovat například rozchodníky, řebříčky, sasanky, mateřídoušky, třapatky, okrasné traviny a další. Zvolena byla taková skladba rostlin, která nabídne jejich kvetení od jara až do podzimu,“ vysvětlila mluvčí.

Právě výsadbou rostlin končí rekonstrukce této části ulice Pravoslava Veselého, která probíhala od srpna do prosince loňského roku.

Ohodnoť článek

Foto Northmetpit, Public domain, via Wikimedia Commons

Štítky výsadba, rekonstrukce, květiny, rostliny, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hodoníně vysazují tisíce rostlin. Mají zkrášlit opravenou ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.