Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Plíseň, myší trus a mrtví hlodavci v kuchyni. Inspektoři zavřeli restauraci v centru Brna

Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce našli při úřední kontrole v restauraci Gingilla Diner&Pub v centru Brna myší trus a mrtvé hlodavce přímo pod pracovními stoly personálu. Restauraci inspektoři s ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky okamžitě uzavřeli.

Restaurace Gingilla Diner&Pub v Křížové ulici v Brně je od 1. října uzavřena. Důvodem jsou nálezy inspektorů Státní zemědělské a potravinářské inspekce. 

Naši inspektoři v provozovně zjistili výskyt myšího trusu a mrtvých hlodavců. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor, stojí na stránkách Potraviny na pranýři.

Pracovníci navíc při kontrole zjistili, že restaurace není řádně zabezpečená proti vnikání škůdců, kteří mohou kontaminovat prostory a tím ohrozit bezpečnost nabízených jídel.

„V kuchyni jsme zjistili stopy po působení hlodavců, konkrétně se jednalo o poškozené potraviny, uhynulého hlodavce a výskyt myšího trusu pod pracovními stoly. Tam se kromě exkrementů hromadily rovněž nečistoty a zbytky potravin,“ popsali inspektoři.

Kromě mrtvých hlodavců nebo myšího trusu se v zázemí restaurace nacházela plíseň. Regály, nádobí i ostatní zařízení restaurace jevilo známky velmi zanedbaného úklidu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Potraviny na pranýři

Štítky restaurace, hlodavci, trus, inspekce, Gingilla Diner&Pub, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plíseň, myší trus a mrtví hlodavci v kuchyni. Inspektoři zavřeli restauraci v centru Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.