Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

VIZUALIZACE: V Tuřanech vyroste nová školka a byty pro seniory. Stavby vyjdou na více než 500 milionů korun

Městská část Brno-Tuřany plánuje stavbu několika bytů určených pro seniory ve čtvrti Holásky. V lokalitě vznikne také nová mateřská škola. Terénní úpravy začnou už letos, přičemž celá výstavba by měla být dokončena za tři roky. Projekt, na kterém město spolupracovalo se soukromým developerem, vyjde přes půl miliardy korun bez DPH.

Terénní úpravy by měly začít již letos

Brno nechá postavit v městské části Tuřany nové seniorské bydlení o čtyřiaosmdesáti bytech. Součástí by měl být také komunální sál, ordinace nebo podzemní parkoviště. Ve čtvrti Holásky vznikne také mateřská škola o kapacitě osmačtyřiceti dětí.

Dělníci by měli začít s terénními úpravami již letos, a to konkrétně v říjnu. Město přepokládá, že hotovo by mělo být za tři roky. „Výsledkem bude nová čtvrť, která byla citlivě navržena tak, aby nerušila dosavadní ráz lokality,“ řekla novinářům náměstkyně primátorky pro bydlení Karin Podivinská (ANO). Město spolupracovalo na projektu přímo se soukromým developerem, se kterým společně zadávali zakázku.

VIZUALIZACE: se svolením města Brna

Město stavby vyjdou na více než půl miliardy korun bez daně

Brněnští radní dnes pro tento projekt vybrali zhotovitele. „Do výběrového řízení na výstavbu se přihlásily čtyři firmy. Společnost Strabag nabídla nejvýhodnější cenu, která je zhruba o čtyřicet milionů nižší, než jsme očekávali,“ uvedla Podivinská. S financováním výstavby školky by měla městu pomoci přislíbená dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Město stavby dohromady vyjdou na 549 milionů korun bez DPH.

Ve stejné lokalitě by měl soukromý developer také postavit rodinné bydlení. Vzniknout by tak mělo nových osmasedmdesát bytů v Tuřanech. Všechny budovy budou údajně mít zelenou střechu a téměř nulovou spotřebu energie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením města Brna

Štítky mateřská škola, seniorské bydlení, Tuřany, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: V Tuřanech vyroste nová školka a byty pro seniory. Stavby vyjdou na více než 500 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.