Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Tragicky zemřel herec Karel Heřmánek. Studoval a hrál v Brně

V sobotu zemřel herec a zakladatel Divadla Bez zábradlí Karel Heřmánek. Divadlo to oznámilo na sociální síti Facebook. Bylo mu 76 let. Podle některých zdrojů spáchal sebevraždu.

Podle některých zdrojů se herec zastřelil

Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí. Heřmánkovi," píše se na Facebooku divadla.

Na sítí X už rodině kondoloval i ministr kultury Martin Baxa (ODS). „Pane Heřmánku, díky za Vaše hluboce lidské a laskavé postavy, které i v době, která lidskost a opravdovost popírala, přinášely tolik potřebnou naději, že to s námi ještě není tak špatné. Upřímnou soustrast rodině a přátelům," napsal Baxa.

Podle informací serveru iDnes.cz spáchal herec sebevraždu, obrátil proti sobě zbraň na střelnici v Příbrami.

Heřmánek studoval a hrál v Brně

Heřmánek se narodil 17. října 1947 v Praze na Žižkově, herectví v jednom ročníku s Jiřím Bartoškou nebo Pavlem Zedníčkem vystudoval na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Tam i hrál v Divadla Na provázku, pak se přesunul do Činoherního studia v Ústí nad Labem. 

Úspěšný byl i před kamerou, nezapomenutelný byl v Krakonošovi a lyžnících, Smrti krásných srnců nebo v pohádce S čerty nejsou žerty. Díky výraznému hlasu byl i oblíbeným dabérem.

V roce 1990 jako první soukromé divadlo založil Divadlo Bez zábradlí, které vedl a zároveň tam i hrál. Pomáhala mu tam jako manažerka i manželka Hana, bývalá televizní hlasatelka. Narodili se jim tři synové, Heřmánek má ještě dvě děti z předchozího manželství.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Divadla Bez zábradlí

Štítky smrt, Heřmánek, herec, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragicky zemřel herec Karel Heřmánek. Studoval a hrál v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.