Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Brňané oslavili den koček dobročinným bazárkem. Jeho výtěžek pomůže více než tisícovce koček v tísni

Na brněnské Šelepce se v neděli 11. srpna sešly stovky kočičích nadšenců, aby společně oslavili mezinárodní den koček a udělali něco pro dobrou věc. V rámci charitativního bazárku, který trval od 11 do 18 hodin, mohli lidé nákupem různého zboží podpořit jeden ze třinácti jihomoravských kočičích útulků.

Součástí bazárku pro kočky v tísni byla návštěva Kateřiny Štibické, která na sociálních sítích provozuje Kočičí polepšovnu a pomáhá lidem najít společnou řeč s nezbednými mazlíčky. Zájemci si také mohli za příspěvek nechat povalovat obličej v kočičím duchu - a to s fousky i bez nich.

Atmosféru tradiční akce letos doplnily dvě zbrusu nové výstavy. Své kočičí koláže představila Kateřina Dubovcová a malovaná plátna koček Romana Štryncl. 

Na dobročinné akci si lidé za sympatické ceny mohli koupit věci pro lidi i pro kočky, zcela nové i z druhé ruky nebo třeba ručně vyráběné předměty s kočičími motivy i bez nich. Každý, kdo si z bazárku něco odnesl, pomohl více než tisícovce opuštěných, nechtěných, zraněných, nemocných či týraných koček z celé Moravy.

Akci uspořádal Charitativní kočičí spolek Kryšpín, který pomáhá moravským útulkům pomáhat kočkám, které pomoc potřebují. „V Brně tento světový svátek již čtvrtý rok oslavujeme tím, že zároveň pomáháme kočkám v útulcích. Letos slavíme 11. srpna a zázemí nám už po druhé nabídl známý brněnský Klub Šelepka," popsala pořadatelka Lenka Němcová.

 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Charitativního kočičího spolku Kryšpín

Štítky Jihomoravský kraj, Brno, svátek, kočka, útulek, pomoc, charita, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané oslavili den koček dobročinným bazárkem. Jeho výtěžek pomůže více než tisícovce koček v tísni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.