Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Bazárek pro kočky v tísni. Příští neděli budou Brňané moci finančně podpořit 13 moravských útulků

Popálené kotě se zlomeným ocáskem, kočka s amputovanými zadními nohami, postřelený kocour s třemi diabolkami v oblasti očí. To jsou jen tři z letošních tisíců případů, které na jižní Moravě každoročně řeší kočičí útulky. Těmto soukromým útulkům finančně pomáhá charitativní spolek Kryšpín. Světový den koček brněnské spolky oslaví charitativním bazárkem v neděli 11. srpna. Veškerý výtěžek z akce poputuje na pomoc potřebným kočkám.

Svým nákupem může zvířatům v tísni pomoci každý. K zakoupení budou věci pro lidi i pro kočky, nové i z druhé ruky i rukodělné výrobky od dobrovolníků. Mezinárodní den koček vznikl v roce 2002 a slaví se po celém světě 8. srpna.

„V Brně tento světový svátek již čtvrtý rok oslavujeme tím, že zároveň pomáháme kočkám v útulcích. Letos slavíme 11. srpna a zázemí nám už po druhé nabídl známý brněnský Klub Šelepka," uvedla pořadatelka Lenka Němcová. Bazárek letos opět doplní kočičí poradna a nově také dvě výstavy. Své kočičí koláže představí Kateřina Dubovcová a malovaná plátna koček Romana Štryncl. 

V Jihomoravském kraji neexistuje žádný obecní čistě kočičí útulek, pouze útulky soukromé. Nebýt tak dobrovolnických spolků, ocitly by se tisíce koček bez pomoci, protože obce kočičí útulky téměř nezřizují.

„Je to zarážející, protože opuštěných koček je mnohonásobně víc než psů a venku se dál množí. Oficiální kapacita u Krajské veterinární správy registrovaných jihomoravských útulků je k dnešnímu dni 1 477 koček. Většinu míst, konkrétně 1 286, nabízí ale v kočičích spolcích dobrovolníci bez pomoci státu" vysvětlila Němcová ze spolku Kryšpín, který pomáhá shánět finance na provoz vybraných moravských kočičích spolků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením kočičího spolku Kryšpín

Štítky Jihomoravský kraj, Brno, svátek, kočka, útulek, pomoc, charita, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazárek pro kočky v tísni. Příští neděli budou Brňané moci finančně podpořit 13 moravských útulků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.