Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Prázdniny jsou tady. Strážníci dohlédnou, aby jejich start děti neslavily alkoholem

Děti se v pátek rozloučily se školním rokem. Zhruba osmdesát strážníků se během dne staralo o bezpečí dětí mířících do školy pro vysvědčení, ale také v době, kdy opouštěly školní budovy. Strážníci však zůstávají dál v pozoru a budou hlídat, aby děti neslavily příchod prázdnin alkoholem.

Hlídky městské policie dohlížely na bezpečnost dětí v okolí brněnských mateřských a základních škol už od brzkého rána.

„V den vysvědčení už většina dětí myslí především na prázdniny, s kamarády si sdělují své plány a jejich koncentrace tím může být značně snížená. Aby mohly spokojeně a nerušeně vyjít vstříc volným letním dnům, navýšili jsme počty hlídek, které svou přítomností v blízkosti škol a školek přispěly k poklidnému průběhu posledního školního dne,“ popsal ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal.

Děti se ze škol přesouvají do parků nebo na hřiště, kde budou trávit také většinu prázdnin, a tak práce strážníků nekončí.

„Strážníci se zaměří zejména na to, aby zde děti neoslavovaly příchod prázdnin alkoholem. Věříme, že preventivní přítomnost hlídek městské policie by je mohla od podobných pohnutek odradit,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek ředitele brněnských strážníků Pavel Čermák.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky prázdniny, alkohol, děti, škola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny jsou tady. Strážníci dohlédnou, aby jejich start děti neslavily alkoholem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.