Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Vyhlídkové autonomní vozidlo i mobilní rentgen. Absolventi brněnské techniky vystaví svá díla

Čerství absolventi Fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně vystaví své závěrečné práce. Jde o malby, instalace nebo návrhy her. Výstava začne 26. června v Domě pánů z Kunštátu, část prací si zájemci prohlédnou v prostorách Distillery v Pekařské ulici. Informoval o tom Petr Kubíček z tiskového odboru VUT. Další výstavu připravili také absolventi průmyslového designu, a to v Technickém muzeu.

Výstava fakulty výtvarných umění představuje pětatřicet diplomantek a diplomantů ze čtrnácti ateliérů. „Diplomantská výstava a její otevření by podle nás měly být především zaslouženou oslavou absolventstva a doceněním jejich práce po letech úsilí. Také však tranzitním momentem, rituálním krokem do další fáze jejich tvůrčího, profesního i osobního života,“ napsaly kurátorky Barbora Trnková a Kateřina Olivová.

Výstavou svých prací zakončí studium rovněž třináct absolventů průmyslového designu Fakulty strojního inženýrství VUT. Představí nejrůznější návrhy, třeba mobilní rentgen, horkovzdušnou pražičku nebo vyhlídkové autonomní vozidlo.

Výstava se koná v Technickém muzeu v Brně. Počet absolventů průmyslového designu ve strojírenství na VUT letos přesáhl čtyři stovky. První obhajoby se uskutečnily před 28 lety, v roce 1997. V současnosti studuje na odboru průmyslového designu kolem osmdesáti studentů, informovala mluvčí fakulty Iveta Hovorková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VUT

Štítky VUT, umění, výstava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlídkové autonomní vozidlo i mobilní rentgen. Absolventi brněnské techniky vystaví svá díla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.