Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policisté z Brna vybojovali prvenství v prestižní soutěži Rallye Rejvíz 2024

PR článek

Denně řeší ty nejzapeklitější případy. Ve městě je potkáte v každou denní dobu. A rozhodně je i na první pohled poznáte. Oděni do černých kombinéz, vybaveni speciální technikou včetně zbraní. Vždy připraveni zasáhnout. Ať už je situace jakkoliv záludná či nebezpečná. Hovoříme o policistech z Oddělení hlídkové služby (OHS). Když se jich zeptáte, kde hledají motivaci, co je baví, rozzáří se jim oči. Z nich vyčtete všechno. Pro svou práci každým dnem žijí.

O tom, že brněnští policisté patří mezi nejlepší v republice, svědčí i dvě významná ocenění. Před nedávnem byl jeden z jejich zásahů oceněn jako Čin roku. A policisté ze stejného oddělení vyhráli také prestižní soutěž složek IZS - Rallye Rejvíz.

Především lidé, kteří pracují v kancelářích výškové budovy v Holandské ulici, si jistě vybaví podrobnosti předposledního lednového dne loňského roku. To v osmnáctém patře budovy vyhrožoval zaměstnanec jedné z firem odpálením výbušniny. Navíc byl ozbrojený střelnou zbraní. Zásah, který dostal od ministra vnitra punc nejlepšího za loňský rok, nebyl pro nasazené policisty vůbec jednoduchý. „Největší potíže způsoboval spuštěný požární alarm. Jednak nám bránil v efektivní komunikaci mezi sebou. Složité to bylo i v situaci, kdy jsme vyhrožujícího muže vypátrali. Přehlušit alarm není jednoduché,“ okamžitě si vybavil největší svízel zásahu podpraporčík Jakub Till. Při zásahu využívali policisté zkušenosti z nacvičených modelových situací. „Každý zásah je jiný, vždy musíte reagovat na danou situaci. Máme skvělý tým. Jeden na druhého se můžeme spolehnout. To je základ dobře odvedené práce, nejen při neobvyklém, rizikovém a nebezpečném zásahu,“ doplnil podpraporčík Jaroslav Lopata.

S nadsázkou lze říci, že situace z Holandské ulice by mohla tematicky posloužit i organizátorům prestižní soutěže prvosledových hlídek IZS Rallye Rejvíz, která se letos konala v areálu a okolí resortu Dlouhé stráně v Olomouckém kraj. Soutěžící totiž v průběhu klání plní úkoly, kopírující reálné situace, které se skutečně staly. V letošním roce řešila patnáctka hlídek, zástupců jednotlivých krajských policejních ředitelství, sedm modelových situací. Ať už to byla modelovaná přestřelka ve vlaku, záchrana tonoucího muže, agresivní chování muže po nenadálé smrti manželky či boj o život po kolapsu osob v problémovém prostředí. „Organizátoři si opravdu vyhráli. Stejně tak figuranti dokázali vytvořit opravdovou a napjatou atmosféru. Rozhodně jsme si nepřipadali jako na soutěži,“ tvrdí podpraporčík Jaroslav Lopata, nadstrážmistr Vojtěch Bureš a podpraporčík David Hvězda z brněnského Oddělení hlídkové služby. Stál před nimi nelehký úkol v podobě obhajoby loňského prvenství. To získali kolegové ze Speciální pořádkové jednotky. Už nominace na závody tedy byla otázkou prestiže. „Myslím, že by každý z našeho týmu odvedl v plnění soutěžních úkolů stejně kvalitní práci. Navíc jsme se na soutěž v rámci výcviku poctivě připravovali. A nejen proto, že jsme měli reprezentovat náš kraj,“ doplnil Lopata.

Byť se s policisty můžete setkat prakticky každý den, ne vždy máte možnost nahlédnout pod pokličku jejich práce. Navíc průřezem všemi službami. Přesně to je formát pravidelné akce Policistou na zkoušku. Ta je prioritně určena pro zájemce o práci u Policie ČR. V areálu Sportovního klubu policie Kometa v Bauerově ulici se mimo jiné můžete osobně a neformálně setkat nejen s policisty hlídkové služby, dopraváky či shlédnout ukázku zásahové jednotky. Registrovat se můžete již nyní prostřednictvím e-mailu nabor.brno@pcr.cz nebo telefonního čísla +420 601 158 601 na páteční termíny 16. srpna a 13. září 2024

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Týmová práce, Rallye Rejvíz 2024, Policistou na zkoušku, Modelové situace, Čin roku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Hoši FANDÍM VÁM - JSTE ŠIKOVNÍ BORCI.

Úterý, 25. června 2024, 08:47Odpovědět

Policisté z Brna vybojovali prvenství v prestižní soutěži Rallye Rejvíz 2024  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.