Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Jihomoravští hasiči hlídali pálení čarodějnic na devadesáti místech. Zasahovali u dvou požárů

Pálení čarodějnic spojené s filipojakubskou nocí proběhlo na jižní Moravě bez větších problémů. Hasiči měli podle svých slov relativně klidný večer, zasahovali pouze ve dvou případech, kdy se plameny dostaly mimo ohniště, a to v Šumicích a ve Znojmě.

Požár tújí a planý poplach ve Znojmě

Hasiči zasahovali po sedmé hodině večerní v Modřicích, kde hasili požár tújí, který vznikl od táboráku, který lidé rozdělali velmi blízko porostu. Škodu odhadli na 15 tisíc korun.

V devět hodin večer hasiči vyjížděli k planému poplachu, kdy někdo nahlásil požár ve Znojmě-Oblekovicích, na místě však lidé ohniště hlídali a měli jej správně zabezpečené, a tak zásah nebyl potřeba.

VIDEO: Nad Špilberkem hořela největší vatra v celém Brně. Lidé utíkali před větrem ovládanými plameny

Poslední dubnový den se zpravidla nese v duchu pálení čarodějnic. Symbolické ohně letos hořely na mnoha místech také v Brně, největší plameny se ovšem kolem osmé hodiny rozvířily na hradě Špilberku. Vlivem počasí byl oheň zpočátku nevyzpytatelný....

Hasiči hlídali pálení čarodějnic na devadesáti místech

Před desátou hodinou hasiči zasahovali u požáru v Šumicích na Pohořelicku, kde se oheň šířil po suché trávě a směřoval na uskladněné dřevo. Ke škodě na majetku tam nakonec nedošlo.

„Po půlnoci jsme v souvislosti s pálením čarodějnic nezasahovali. Hasiči v Jihomoravském kraji včera hlídali pálení čarodějnic na devadesáti místech,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Ohodnoť článek

Foto Alice Holáňová

Štítky hasiči, pálení čarodějnic, oheň, požár, zásah, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči hlídali pálení čarodějnic na devadesáti místech. Zasahovali u dvou požárů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.