Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Aktivisté protestují před brněnským supermarketem. Chovejte kuřata v lepších podmínkách, požadují

, aktualizováno 19. dubna 2024, 17:55

Před dvěma brněnskými pobočkami supermarketu Albert stojí skupiny aktivistů. Chtějí upozornit na nevyhovující podmínky, ve kterých podle nich obchodní řetězec chová kuřata. V tichém protestu rozdávají kolemjdoucím letáčky, mají u sebe transparenty a na Mendlově náměstí je také člověk v kostýmu přešlechtěného kuřete. Řetězec taková nařčení odmítá.

Před supermarketem Albert na brněnském Mendlově náměstí stojí aktivisté. Chtějí upozornit na nevyhovující podmínky, ve kterých podle nich obchodní řetězec chová kuřata. „Vydělává na zbytečném utrpení kuřat, přestože v jiných zemích už s tím skončil,“ uvádí aktivisté. Další skupina stojí také před obchodem na Moravském náměstí

„Jedná se o tiché shromáždění, před pobočkou stojí aktivisté s transparenty, které upozorňují na zacházení s kuřaty v řetězci Albert. Člověk v kostýmu má představovat opelichané kuře, které v nepřijatelných podmínkách zaměstnanci řetězce chovají,“ popsal pro redakci Brněnské Drbny vedoucí kampaně Albertova krutost Radim Trojan.

Trojan pro Drbu také uvedl, že protesty už proběhly v Praze na čtyřech místech. Jeden protest byl před centrálou Albertu a další před pobočkami. Lidé stáli stejně jako dnes v Brně na místech  s transparenty a rozdávali letáky kolemjdoucím.

Řetězec nařčení odmítá. „Životní podmínky zvířat na farmách dodavatelů jsou pro nás velmi důležité. Drůbeží maso odebíráme výhradně od tuzemských chovatelů a český původ přehledně na obalech zákazníkům komunikujeme. Čeští dodavatelé jsou pod státní kontrolou dozorových orgánů, kteří garantují nejen český původ, ale také plnění všech legislativních požadavků včetně pohody zvířat,“ uvedl pro Drbnu ředitel komunikace řetězce Albert Jiří Mareček.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky protest, aktivisté, zvířata, kuře, obránci zvířat, maso, chov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Janek

Ještě že jsem tam nebyl to bych se musel vzteknout aktivisti přímo nesnáším.

Neděle, 21. dubna 2024, 08:45Odpovědět

Tomáš Nosek

To ti aktivisté nemají nic lepšího na práci? Nám se hroutí ekonomika, vláda nás zdaňuje všemi možnými způsoby, Vít Rakušan lže o migračním paktu a Ivan Bartoš kazí digitalizaci, kašle na stavbu bytů,... Ale na kuřata se čas najde, co?

Sobota, 20. dubna 2024, 09:49Odpovědět

Ludvík Vojnar

Tak pane Nosku řešte hroutící ekonomiku vy, říkejte pravdu o migračním paktu, a poraďte politikům, jak se to má dělat! Podmínky, v jakých jsou chována zvířata, představují vážný problém, a je dobře, že jsou mezi námi lidé, kterým na životech zvířat záleží. V některých situacích jsem na aktivisty alergický, v jiných jim fandím, a pokud se jim povede dosáhnout lepších podmínek pro zvířata, tak to bude jedině dobře..

Neděle, 21. dubna 2024, 10:08Odpovědět

Tomáš Nosek

Že mám radit politikům? A co asi tak podle tebe několik posledních let dělám, ty pitomče? Kdo asi zorganizoval První (před volbami do PSP ČR 2021) a Druhou (před komunálními volbami 2022) ofenzívou proti Pirátům?

Pondělí, 22. dubna 2024, 13:11Odpovědět

Ludvík Vojnar

Tak pane Nosku se v první řadě zklidněte, odpusťte si to tykání, a hlavně se zdržte vulgarit, ano? A jestli je takové chování u vás běžné, pak prosím nikomu s ničím neraďte, a k ničemu se nevyjadřujte, pomůžete tím nejen sobě, o.k.?

Pondělí, 22. dubna 2024, 13:23Odpovědět

Baron Kocharovski

a kde prosím albert chová zvířata? :-OOO albert je jen síť prodejen, že... (se stejnou logikou vám jednou aktivisté přijdou domů kontrolovat, jaká vejce máte v lednici)! :-DDD

Pondělí, 22. dubna 2024, 09:01Odpovědět

Ludvík Vojnar

Albert samozřejmě žádná zvířata nechová, to je pravda! Ale za prvé : kde jinde uspořádat proestní akci, kde by se nakupující dozvěděli pravdu? Před drůbežárnou? Zodpovědnost za životy zvířat nesou nejen zemědělci, ale i prodejci a zákazníci! A za druhé : Albert zvířata nechová, ten o nich pouze lže, stačí si vzpomenout na ty stupidní reklamy, kde přesvědčuje zákazníky o tom, jak jim děsně záleží na životech zvířat, a jak se mají "královsky" - jinak řečeno to, že zvíře pochází z české farmy ještě neznamená, že s ním bylo zacházeno dobře ( což si asi mají zákazníci po sdělení informace o původu masa zřejmě myslet ). I ostatní supermarkety jsou z tohoto pohledu špatné, nicméně Albert svými ulhanými reklamami, kde dělá z lidí tak trochu idioty ( nevím, kolik lidí opravdu věří, jak šťastní jsou čuníci, jejichž maso Albert prodává ) mezi nimi dominuje. A já ( a nejen já ) jsem z tohoto důvodu přestal v Albertu nakupovat!

Pondělí, 22. dubna 2024, 13:37Odpovědět

Baron Kocharovski

určitě nemá smysl "protestovat" před prodejnou! co třeba krávy, prasata... a jejich ZABÍJENÍ?! :-O a přestat nakupovat v albertu..., nic ve zlém, ale je to JEN demagogie. myslíte, že v lidlu, v kauflandu..., tam se prodávají POUZE vejce z volného výběhu?! ASI NE. a bohužel, pro mnohé lidi je to také o penězích. nějaký důchodce, nebo čtyř až pětičlenná rodina si asi příliš vyskakovat nemůže..., a proto koupí vejce ASI podle ceny. (kdybych věřil tomu, že protest pomůže, zajel bych na jakoukoliv FARMU..., ale rozhodně ne před supermarket)! ;-)

Pondělí, 22. dubna 2024, 14:40Odpovědět

Ludvík Vojnar

Za prvé : přečtěte si ještě jednou, pomalu a pořádně můj předešlý příspěvek, kde jasně píšu o tom, že i jiné supermarkety jsou špatné, a kde současně vysvětluji, proč je útočeno primárně na Albert - ano, Lidl nebo Kaufland je také prodávají produkty z trápených zvířat, a já to nerozporuji, nicméně já u ostatních supermarketů jsem aspoň nezaregistroval nic tak trapného a ubohého, jako reklamní kampaň Albertu, která se snaží lidem podsouvat, jak mu strašně záleží na podmínkách zvířat, o nic jiného nejde. A za druhé : ano vše je o penězích, nicméně je neomluvitelné obhajovat kruté zacházení se zvířaty tím, že maso nebo vejce budou méně dostupné pro důchodce nebo nějaké sociální skupiny, to se na mě nezlobte. Navíc pokud by v důsledku lepších podmínek zvířat stoupla cena za živočišné produkty, tak by to vedlo nejen k lepším podmínkám zvířat ( což má smysl ), ale i k snížení plýtvání ( víte kolik každoročně skončí masa nebo mléčných produktů v popelnicích našich domácností? ), i k zdravější životosprávě. Fakt se nemusíme cpát masem každý den, já osobně třeba nejsem žádným veganem, ale maso každý den na talíři nemám, vy ho potřebujete denně?

Pondělí, 22. dubna 2024, 15:27Odpovědět

Baron Kocharovski

aha, takže nenakupujete v albertu, v lidlu, ani v kauflandu... asi nenakupujete. jako brňák, žijící ve městě, si jednoduše vajíčka aj. produkty koupit "musím," pokud nechci ostatníém tvrdit, že žiji jen "ze vzduchu." (to neznamená, že souhlasím s týráním zvířat); ale to jak víme, je O LIDECH, kteří se chovají často hůř než zvířata samotná.

Pondělí, 29. dubna 2024, 08:05Odpovědět

Ludvík Vojnar

Já vás možná překvapím, ale i já žiji ve městě, dokonce i já nakupuji v supermarketech - nicméně o co uvádíte, jsou pouhé výmluvy, i v Brně si snadno můžete koupit např. vajíčka z ekologických chovů, žít ze vzduchu vás nikdo nenutí, nicméně můžete zvolit bezmasou stravu, nebo třeba jako já maso velmi omezit, jíst maso denně není nic zdravého!

Úterý, 30. dubna 2024, 19:32Odpovědět

Lukáš Novosad

To nemáte nic lepšího na práci? Albert nám lže, tisíce zvířat zbytečne trpí, ale na nadávání aktivistům a politikům se vždycky čas najde, že? I když to vůbec ničemu nepomůže a ve výsledku to stejně nejvíce vypovídá o vás samotném.

Sobota, 20. dubna 2024, 20:04Odpovědět

Tomáš Nosek

Kdo asi zorganizoval První (před volbami do PSP ČR 2021) a Druhou (před komunálními volbami 2022) ofenzívou proti Pirátům? Já! Na rozdíl od tebe skutečně něco užitečného dělám.

Pondělí, 22. dubna 2024, 13:13Odpovědět

Baron Kocharovski

albert ovšem žádná zvířata nechová, že?! to nejen vám, ale i tupým aktivistům asi nedochází! :-(((

Pondělí, 22. dubna 2024, 09:00Odpovědět

VIDEO: Aktivisté protestují před brněnským supermarketem. Chovejte kuřata v lepších podmínkách, požadují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.