Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Do Komety se vrací Hynek Zohorna a přichází nejlepší brankář Chance ligy Michal Postava

K hokejistům Komety Brno se po šesti letech strávených na zahraničních angažmá vrací útočník Hynek Zohorna, bronzový medailista z předloňského mistrovství světa a účastník olympijských her v Pekingu. Moravský klub na facebooku oznámil také příchody útočníka Roberta Říčky z Pardubic, z Karlových Varů Tomáše Bartejse i Tomáše Rachůnka a brankáře Michala Postavy z prvoligového Přerova, jenž doplní gólmanskou sestavu po čerstvě ohlášeném odchodu Dominika Furcha do Mladé Boleslavi.

Třiatřicetiletý Zohorna přichází ze švédského Oskarshamnu, kde strávil tři sezony. Předtím působil v Chabarovsku v KHL, první ročník po odchodu z Brna odehrál ve finské lize za Pelicans Lahti. S Kometou Zohorna získal v letech 2017 a 2018 český titul a má z předchozího působení v klubu kompletní medailovou sbírku.

Extraligu hrál krátce i za Pardubice, v nejvyšší domácí soutěži má rodák z Havlíčkova Brodu na kontě včetně play off 401 startů a 161 bodů za 70 gólů a 91 asistencí. V 75 utkáních oblékl reprezentační dres s bilancí devět gólů a 17 přihrávek.

O rok starší Říčka odehrál poslední tři sezony v Pardubicích, předtím nastupoval za pražskou Spartu a Zlín a jen šest zápasů mu chybí k dovršení pětistovky extraligových startů. Za 11 sezon nasbíral v nejvyšší soutěži 251 bodů (144+107).

Karlovarský dres za brněnský vymění dvojice Rachůnek, Bartejs, který už za Kometu hrával. „Je to poctivý kluk, výborný do útoku a obrany. Důrazný hráč, který umí rozehrát a dostávat puky rychle ze třetin," uvedl na klubovém webu trenér Jaroslav Modrý. „Rachůnkovy přednosti jsou kreativita a produktivita. Je ofenzivně laděný, čte dobře hru a je těžké proti němu hrát," dodal.

Dvaadvacetiletý Postava míří do Brna s vizitkou nejlepšího gólmana Chance ligy, za nějž jej zvolili zástupci klubů z druhé nejvyšší soutěže. V uplynulé sezoně měl nejvyšší úspěšnost zákroků (94,28 procenta), inkasoval v průměru 1,84 gólu na zápas a šestkrát udržel čisté konto.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno/Ivo Dostál

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Zohorna, Říčka, Postava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Komety se vrací Hynek Zohorna a přichází nejlepší brankář Chance ligy Michal Postava  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.