Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté o Velikonocích řešili opilé řidiče i dopravní nehody. Rozdali pokuty za půl milionu korun

Policisté na přelomu března a dubna zvýšili počet kontrol, protože Velikonoce jsou z pohledu nehodovosti rizikovým obdobím. Nejčastěji řešili překročení rychlosti, zastavili také devět opilých šoférů. Nemálo řidičů o svátcích také bouralo, jedna nehoda si vyžádala lidský život.

Pokuty za půl milionu korun

Policisté o prodlouženém víkendu zvýšili počet kontrol. „Velikonoce jsou z pohledu nehodovosti rizikovým obdobím, a proto také během uplynulého víkendu probíhala na jihomoravských silnicích dopravně bezpečnostní akce. Během ní policisté zkontrolovali přes tři tisíce vozidel,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

U čtyř stovek kontrol zjistili nějaké nedostatky, za které rozdali pokuty v celkové hodnotě převyšující půl milionu korun.  Nejčastěji se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, technický stav vozu, nesprávný způsob jízdy nebo nepoužívání pásů.

Příliš zeleného piva

Důraz kladli jihomoravští policisté také na kontroly alkoholu za volantem. Řidičů pod vlivem během akce odhalili v kraji devět.

„Jedním z prvních byl v pátek časně ráno devětadvacetiletý muž, kterého policisté zastavili v dodávce na Tišnovsku. Po pozitivní dechové zkoušce s výsledkem téměř promile alkoholu policistům přiznal, že předchozího dne, na zelený čtvrtek vypil dvacet šest zelených piv,“ popsal Chaloupka.

Nehody aut, motorkářů i cyklistů

I přes zvýšené kontroly policistů však nemálo řidičů o Velikonocích také bouralo. Policisté od pátku do pondělní půlnoci šetřili v Jihomoravském kraji třicet čtyři nehod. U pěti nehod sehrál svou roli i alkohol.

Nejvážnější nehoda, o které již redakce Brněnské Drbny informovala, se odehrála v neděli kolem půl jedné ráno v brněnské ulici Sportovní. Řidič osobního Audi najel do oploceného staveniště, kde naboural do traverzy.

V centru Brna zemřel při dopravní nehodě mladý muž, další dva utrpěli těžká zranění

Jihomoravští záchranáři vyjížděli v noci na dnešek k tragické dopravní nehodě v centru metropole. Auto, ve kterém byli tři mladí muži, sjelo ze silnice a narazilo do materiálu na nedaleké stavbě. Jeden mladík zemřel, dva skončili ve vážném stavu...

Bourali také motorkáři, kterých díky teplému počasí vyjelo na silnice mnoho. „Hned dvě havárie se zraněním motorkářů se udály v Sokolnicích, první v pátek odpoledne a druhá v neděli. Při noční nehodě ze soboty na neděli se při nárazu do sloupu veřejného osvětlení zranil i podnapilý cyklista v Předklášteří,“ doplnil Chaloupka.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky PČR, policie, Velikonoce, pokuta, alkohol, nehoda, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté o Velikonocích řešili opilé řidiče i dopravní nehody. Rozdali pokuty za půl milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.