Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnské náměstí se rozloučilo s kluzištěm i vyhlídkovým kolem. Atrakce přilákaly rekordní počet lidí

Ledovou plochu na Moravském náměstí otestovalo za tři měsíce provozu přes čtyřiadvacet tisíc bruslařů, atrakce tak přilákala rekordní počet lidí. S posledním únorovým dnem sportoviště, stejně jako vyhlídkové kolo, ukončilo provoz.

Ledová plocha v centrální části parku fungovala od prosince minulého roku a hned po otevření si získala oblibu Brňanů, kteří zvláště v prosinci a lednu sportoviště ve velkém navštěvovali.

Zájem vydržel i v únoru, a tak za tři měsíce provozu počet návštěvníků přesáhl čtyřiadvacet tisíc. Díky tomu padlo dosavadní návštěvnické maximum z někdejšího kluziště u sochy markraběte Jošta, kde si zabruslilo celkem přes jednadvacet tisíc lidí.

„První ročník ukázal, že se kluziště v parku na Moravském náměstí osvědčilo. Podařilo se přilákat rekordní počet návštěvníků a ledová plocha zpestřovala výuku dětem ze základních a mateřských škol v naší správě, které bruslily zdarma,“ sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Poslední únorový den se lidé na Moravském náměstí rozloučili nejen s ledovou plochou, ale také s vyhlídkovým kolem, jehož demontáž dnes začala. Práce u obou staveb se uskuteční souběžně, aby co nejméně omezily návštěvníky parku. Samotné odklizení konstrukce zabere několik dní. Po ukončení demontáží začne příprava parku na jaro.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MČ Brno-Střed

Štítky kluziště, vyhlídkové kolo, bruslení, Moravské náměstí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Sklář

Kluziště je pryč,kolo zmizelo a snad brzy zmizí i šňupavá Markéta

Úterý, 5. března 2024, 10:32Odpovědět

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Sobota, 2. března 2024, 11:05Odpovědět

Olga Berankova

to je pekne aspon deti se mohli dobrevyradit a to kluzistetam bylo lepsi nez u Josta

Sobota, 2. března 2024, 06:43Odpovědět

Brněnské náměstí se rozloučilo s kluzištěm i vyhlídkovým kolem. Atrakce přilákaly rekordní počet lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.