Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno ohlídají další kamery. Zajistí pocit bezpečí i dodržování nočního klidu

V jihomoravské metropoli letos pracovníci nainstalují bezpečnostní kamery na deseti místech. Stroje budou na veřejný pořádek nově dohlížet například v Kohoutovicích, Líšni či Čertově rokli. Brno letos na rozšíření kamerového systému vynaloží více než třiadvacet milionů korun.

Prevence proti přestupkům

Letošní investice do kamerového systému má na vytipovaných místech zajistit větší bezpečí a působit preventivně vůči přestupkům nebo trestné činnosti. Systém dohlédne na desítku nových míst. Shodli se na tom brněnští radní a plány předali pracovníkům Brněnských komunikací.

„Kamerové body jsou zařazeny v závazném plánu od roku 2018. Pro každý rok se stanovuje náplň jednotlivých akcí ve spolupráci s Brněnskými komunikacemi a Městskou policií Brno. Je totiž nutné počet a typ činností přizpůsobit aktuálně schválenému rozpočtu,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Dohled na lodě, školku i knihovnu

V brněnské Bystrci pracovníci chystají přeložení optického kabelu, který propojuje městský kamerový dohledový systém a lodní dopravu. Počítá se s náklady přes dva a půl milionu korun. Hned pět kamerových bodů za necelých pět milionů vznikne také v Kohoutovicích na ulicích Chalabalova, Libušina třída, Voříškova a na zastávce hromadné dopravy Jírovcova.

Jedna otočná kamera se objeví i na ulici Hatě v brněnských Ivanovicích. Stroj za necelý milion korun hlídá mateřskou školu a workoutové hřiště. Na zhruba jeden a půl milionu korun vyjde město otočná kamera na budově Knihovny Jiřího Mahena v Bohunicích. Monitorovat bude mimo jiné dětské hřiště a zastávku městské hromadné dopravy na Vyhlídalově.

Otočné kamery budou umístěny i před Úřadem městské části Brno-Chrlice, na konečné zastávce MHD Čertova rokle, čtyři kamery za sedm a půl milionu se objeví také na náměstí Karla IV. a v parku Michalova v Líšni.

Příprava dalších projektů

Projektová příprava čeká kamerové systémy v Maloměřicích a Obřanech, kde je navrženo pět kamerových bodů, dále v Komíně, kde se jedná o tři body a Jundrově, kde se počítá se čtyřmi kamerovými body. Brněnské komunikace nyní zahájí práce na jednotlivých akcích dlouhodobého projektu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky kamery, kamerový systém, bezpečí, dohled, noční klid, Brno

Brno ohlídají další kamery. Zajistí pocit bezpečí i dodržování nočního klidu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.