Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce se vypravili do restaurace Na Rybárně v Letovicích na Blanensku. V zázemí provozovny zjistili, že personál výrazně zanedbával úklid, a to do té míry, že hrozila i kontaminace potravin. Kvůli tomu inspektoři uložili kontrolované osobě částečný zákaz vztahující se na prostory kuchyně.
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce se vypravili do restaurace Na Rybárně v Letovicích na Blanensku. Zjistili, že provozovatel zanedbával úklid v zázemí provozovny do té míry, že hrozila kontaminace potravin. Kvůli tomu inspektoři uložili kontrolované osobě částečný zákaz vztahující se na prostory kuchyně.
Restaurace Na Rybárně na Masarykovo náměstí v Letovicích má zavřenou kuchyň. Důvodem je to, že inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v zázemí provozovny zjistili výrazně zanedbaný úklid a riziko kontaminace potravin.
„S ohledem na tuto skutečnost jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na prostory kuchyně,“ stojí na webu Potraviny na pranýři.
Nečistoty se podle inspektorů nacházely na stěnách, na stropě, v regálech i na podlaze, špinavé však bylo i kuchyňské náčiní a nepořádek byl i v chladicím zařízení. „Kontrolovaná osoba nezajistila odvoz potravinářského odpadu, který se tak hromadil uvnitř provozovny. Navíc zde docházelo ke skladování předmětů, které mohly ovlivnit kvalitu a bezpečnosti potravin. Nepřijatelné hygienické podmínky se týkaly také toalet pro zaměstnance, což vyplývá i z pořízené fotodokumentace,“ píše se na webu.
Inspektoři tak v pondělí 15. ledna uzavřeli prostory kuchyně. Provozovnu jako takovou nezavřeli.