Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zemřel doktor teologie Filip Breindl. Lidé ve sbírce pomáhají jeho ženě a třem malým dětem

V předposlední den roku zemřel novinář, vysokoškolský pedagog a doktor teologie Filip Breindl. Bylo mu 44 let a zůstaly po něm jeho manželka a tři malé děti ve věku sedmi, pěti a tří let. Právě jim nyní lidé pomáhají vyrovnat se s těžkou životní situací skrze finanční sbírku. Příčinou úmrtí Filipa Breindla, který od roku 2002 žil v Brně, byla podle informací na webu sbírky nepředvídatelná zdravotní indispozice.

Odešel novinář a pedagog Masarykovy univerzity

Filip Breindl zemřel ve věku 44 let 30. prosince 2023. Téměř dvacet let pracoval jako vedoucí zpravodajsko-publicistické redakce a zástupce šéfredaktora Radia Proglas. Poté spoluzaložil křesťanský podcast Bez filtru a stal se členem redakce Katolického týdeníku.

Filip Breindl se zapsal do života lidí také jako pedagog na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, kde se podílel na formování mladé novinářské generace. Zároveň pracoval na Odboru komunikace Masarykovy univerzity jako redaktor. Mezi další aktivity Filipa Breindla patřila propagace farnosti sv. Jakuba v Brně, moderování debat pro televizi Noe nebo zpěv v chrámovém sboru.

Přátelé Filipa Breindla na něj vzpomínají jako na laskavého, silného, vtipného a moudrého člověka. „Chodil na výlety s kamarády i se svými dětmi, psal deníky z cest s Papežskými misijními díly. Díky smířlivé povaze, nadhledu a jazykové vybavenosti se domluvil opravdu s každým, fascinoval nás svým přehledem, nedal dopustit na rodné Sudety nebo na hokejové Karlovy Vary. Jeho humor je pověstný,“ vzpomínají jeho kolegové z podcastu Bez filtru, Katolického týdeníku a Masarykovy univerzity.

Lidé pomáhají rodině ve finanční sbírce

Po Filipu Breindlovi zůstaly manželka a tři malé děti. Právě jim teď lidé pomáhají ve veřejné sbírce, kterou organizují jeho bývalá působiště a zaštiťuje Teo via nadační fond. Veřejnost může rodině přispět přes sbírku na webu donace.cz.

„Filipa jeho rodině nic nevrátí, myslíme si ale, že finanční podpora jim může pomoci s praktickými potížemi. Budou to potřebovat. Děkujeme za každou podporu,“ napsali Filipovi kolegové z podcastu Bez filtru.

Rodina zesnulého Filipa Breindla obdrží sto procent vybraných darů, výtěžek bude převáděn průběžně.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Bez filtru podcast

Štítky úmrtí, smrt, Filip Breindl, sbírka, Brno

Zemřel doktor teologie Filip Breindl. Lidé ve sbírce pomáhají jeho ženě a třem malým dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.